Pyszna. Najfajniejsze jest jednak to, że nie wyrabia się ciasta - za ciasto robi mieszanina różnych sypkich składników i nawet nie trzeba się paprać! Dzięki temu szarlotkę robi się błyskawicznie :-) Fenomenalny patent na pyszną szarlotkę.
Bogusia Wendt: "Pyszne!! Wszyscy się w domu zajadają, są puszyste i wilgotne, a cynamon nadaje specyficzny smak (tylko nie można go dawać za dużo). Można też eksperymentować z kakao albo kawą cappucino."
Jak byłam młodsza, to mama często robiła nam taka "szarlotkę". Postanowiłam więc zrobić ją znowu, tylko że w wersji wegańskiej. Jest naprawdę pyszna, a najlepiej smakuje jeszcze na ciepło :)
Salamandra*75: "Polecam przepis na wegański piernik. Naprawdę pyszny, a najciekawsze jest to, że pieką go moje mięsojedzące znajome i się zachwycają! "
Potrawa ta, jeśli wierzyć przesądom, jest odpowiednia na Sylwestra i wigilijne przyjęcie. Ma bowiem przynosić w nadchodzącym roku pieniądze (a właściwie kasza jaglana). Smakuje świetnie.
Nigdy nie przepadałam szczególnie za czekoladą, ale to ciasto... to całkiem inna bajka :D Jest przepyszne, wilgotne, mega czekoladowe, rozpływa się w ustach :) Przypomina brownies. Wszyscy, którzy do tej pory próbowali, byli zachwyceni :) Dodatkowa zaleta to że nie można go zjeść za dużo, więc starcza dla sporej grupy ;)
Ciasto bananowe z orzechami i suszonymi owocami. Malinetshka: "Jest wilgotne od bananów, czuć orzechy, jest słodkie (wystarczająco, o tak), bardzo smakowite.. :)"
To ciasto jest tak proste, że uda się niezależnie od wszystkiego. Można je zrobić z jakimikolwiek owocami - świeżymi lub mrożonymi - w wersji laktoowowege (z masłem i jajkami) lub wegańskiej (z margaryną i bananowym puree). Ja zrobiłam je w wersji wegańskiej, z jagodami i ciemnym kakao.