
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Ciasto cynamonowe z jabłkamiBogusia Wendt: "Pyszne!! Wszyscy się w domu zajadają, są puszyste i wilgotne, a cynamon nadaje specyficzny smak (tylko nie można go dawać za dużo). Można też eksperymentować z kakao albo kawą cappucino."
Średnia ocena: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:4 duże jabłka
trochę soku z cytryny orzechy włoskie rodzynki 2 szkl. mąki krupczatki 3/4 szklanki oleju 1 szkl. cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu Przygotowanie:
Jabłka obrać, pokroić w grube cząstki i pokropić sokiem z cytryny. Wymieszać olej z cukrem, potem powoli dodawać mąkę, potem sodę, proszek do pieczenia i cynamon. Na końcu dodać jabłka i bakalie, wymieszać.
Piec ok 30-45 minut, zależy jaki kto ma piekarnik.
Nadesłał(a) Rena,
dnia: Sep 21, 2001
Źródło/autor przepisu: grupa dyskusyjna pl.rec.kuchnia,autor: "Bogusia Wendt"
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Zdjęcia do przepisu:![]() Nowe komentarze:![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wyszło wyśmienite ;) fajny przepis, który można dowolnie zmieniać, wedle upodobań :)) ellku Jan 31, 2013 ![]() patrycccja Jan 29, 2012 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Ciasto jabłkowo-cynamonowe (bez ograniczeń)Ciasto cynamonowo-jabłkowo-orzechowe (wegańska) Ciasto owsiane z jabłkami (wegańska+miód) Ciasto ucierane z jabłkami (bez ograniczeń) Jabłecznik / ciasto z jabłkami (wegańska) Ciasto greckie z orzechami i jabłkami (ovo-wege) Ciasto amarantusowe z jabłkami (sypane) (lakto-wege) Ciasto "przełożone" jabłkami i budyniem (bez ograniczeń) Pyszne ciasto z jabłkami i bakaliami (ovo-wege) Banany w cieście a'la placki z jabłkami (bez ograniczeń) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Czytajcie komentarze, ale nie zagalopujcie się jak ja. ;) "Na wszelki wypadek" dodałam 1/4 szkl. płynu (mleko ryżowe), no i pożeramy od wczoraj niezłą mamałygę. Na szczęście mamałyga jest również przepyszna. Z pewnością powtórzę ten wyczyn, ale już zgodnie z przepisem. :)
Może znaczenie ma "mokrość" jabłek?
Naprawdę bardzo smaczne, rodzynki i orzechy włoskie pasują znakomicie.
chez_paulina Nov 4, 2015