7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
patrycccjaData ostatniego logowania: Jun 17, 2023Napisz do użytkownika
Zdjęcia użytkownika [983]
Najnowsze przepisy użytkownika [330]
Najnowsze komentarze użytkownika [1329]Minestrone - zupa jarzynowa, która daje dużo możliwości (wegańska)Hej Kociabanda. Ciesze sie ogromnie ze moje przepisy sie przydaja :D Co do minestrone to mozesz zaczac od ugotowania bulionu albo iść na łatwiznę i uzyć buionu z proszku. Jeśli masz małe dziecko to podejrzewam że wyberzesz pierwszą opcję ;) Jeśli tak to możesz albo wykorzystać bulion i dodać "nowe" warzywa albo połączyć przepis na bulion i minestrone. Przez połączyć mam na myśli to że początek przepisu jest podobny jak na http://puszka.pl/przepis/6165-domowy_bulion_krok_po_kroku-sekret_smaku_twoich_zup.html , więc wystarczy pilnować, żeby niczego nie gotować za długo (czyli niczego nie rozgotować). Czyli po 1 całość gotować ok. pół godziny. Po 2 w odpowiednim momencie dodać pozostałe składniki (warzywa, makaron, fasolkę) tak żeby też sie ugotowały w tym samym czasie co warzywa bulionowe, ale nie rozgotowały. Haha, mam nadzieję że nie zakręciłam za bardzo ;) Aha, zupa jest zdecydowanie 1-garnkowa - tylko dorzucasz do gara kolejne rzeczy w miarę upływu czasu. Bo o ile ziemniaki potrzebują 30 min., a makaron np. 5 czy 10. Jakbyś wszystko wrzuciła razem to ziemniaki byłyby akurat, a reszta byłaby ciapą ;) Nie chcemy tego, prawda? ;D patrycccja Aug 8, 2016 Kotlety brokułowe z musem paprykowym (wegańska) Tak, manna ma być sucha. Tutaj jest użyta jako zagęstnik. Dlatego masę trzeba odstawić na 10-15 minut, żeby wciągnęła wodę. patrycccja Apr 22, 2016 Makaron z sosem Alfredo (z silken tofu) (wegańska) Super Marta, bardzo się cieszę :D Mi też do tego typu sosów bardzo pasują zielone warzywa - nie wiem czemu, ale koniecznie musza być zielone. Dokładnie tak jak u ciebie - najlepiej groszek (oczywiście nie konserwowy), brokuły lub JARMUŻ, dużo jarmużu! :) patrycccja Feb 28, 2016 Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny) (wegańska) RenataK, wyszedł ci naprawdę fajnie :) Troche więcej kurkumy do warstwy żółtej i posiekanej zieleniny do zielonej i będzie intensywna tęcza! :) patrycccja Feb 7, 2016 Lukier królewski "na budyniu" (bez białka i żelatyny) (wegańska) basia, świetnie, jak komu wygodniej. dla mnie niemożliwe było z kolei zrobienie tego bez oleju - woda odparowywała zanim zrobił się budyń... tak czy siak cieszę się że się udało, to najwazniejsze! :D patrycccja Feb 7, 2016 |
Ulubione przepisy użytkownika [518]Amarsotto z pieczarkami i mieszanką chińską (wegańska)Antonówki w słoikach, na szarlotkę i nie tylko (wegańska) Aromatyczne pierniczki bezglutenowe (wegańska) Awokado i oliwki (wegańska) Babeczki (mufinki) marchewkowe (wegańska) Biszkopt kakaowy lub karobowy (wegańska) Błyskawiczna zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów (wegańska) Brokuły obsypane płatkami drożdżowymi (wegańska) Brokuły ze słonecznikiem (wegańska) Brukselka z patelki z żurawiną i orzechami laskowymi (wegańska) Bruschetta z rukolą (wegańska) Casserole z dyni i ziemniaków (wegańska) Ciasto cynamonowe z jabłkami (wegańska) Ciasto ze śliwkami (wegańska) Czerwony gulasz pieczarkowy (wegańska) Daikon gari - biała rzodkiew a'la imbir gari (dodatek do sushi) (wegańska & RAW) Danie śniadaniowe z kaszki kukurydzianej (wegańska) Deser z pszenicy z bakaliami (wegańska) Deser z pszenicy/żyta z jabłkami i bakaliami (wegańska) Domowe tahini do hummusu (wegańska) Dressing do sałatki po chińsku (wegańska & RAW) Duszona kapusta pekińska skropiona sosem sojowym (wegańska) Dżem z borówki brusznicy (czerwonej) z jabłkami i cynamonem (wegańska) Dżem z truskawek i bananów pachnący wanilią (wegańska) Farsz lub sos: pieczarki w śmietanie słonecznikowej (wegańska) |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |