7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wegański piernik

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mało tego można go modyfikować. Ja zrobiłam go z mąki kokosowej i lnianej. W miejsce oleju dodałam kokosowy olej. Przyprawę do piernika zrobiłam sama w młynku do kawy. Bardzo dziękuję :-) Po raz pierwszy zrobię na święta wegańskie pierniczki. Pozdrawiam i życzę zdrowych i wesołych świąt :-)
~Kasia 74 2017-12-23 13:43:37.302


Zrobilam pol na pol z maka pelnoziarnista. Dodalam orzechy, siemie lniane, pestki, sliwki, czekolade!

Troche sie kruszy, ale jest absolutnie pycha!
MarlaSinger 2015-01-07 00:33:36.761

Zrobiłam z rodzynkami, orzechami i suszonymi śliwkami, bardzo dobry wyszedł :) Jak kupujecie przyprawę do piernika, czytajcie skład, czy nie ma jakichś niepotrzebnych dodatków, ja miałam kotanyi, fajny zrównoważony smak, ale można też samemu coś skomponować jak się ma w domu cynamon, imbir, gałkę muszkatałową, ew. kolendrę, czy kardamon.
ogia 2014-12-27 15:26:56.273

X, banan nie, bo za miękki i ciemnieje. Ale suszone owoce - pewnie! Zwł. że z suszonych śliwek, moreli, daktyli itp. można robić dżem ;)
puszka.pl/przepis/2561-pseudo_powidla.html
puszka.pl/przepis/3856-pseudo_dzem_z_suszonych_owocow.html
patrycccja 2013-12-15 13:53:16.679

a może zamiast dżemu pokrojone suszone owoce albo banan?
próbował ktoś?
~x 2013-12-15 00:21:41.764

Czy mogę prosić o uściślenie ilości przyprawy do piernika? Mam duże, ekonomiczne opakowanie. W wielu przepisach na pierniki widzę ilości od 1 do nawet 5 łyżek przyprawy.
Solshine 2013-10-28 15:57:09.925


Świetny! Zjedliśmy cały w 2 osoby w ciągu 4 godzin!
Upiekę taki dla teściów na święta!
Vegan VicTorry 2013-10-13 10:19:26.534


Przepis jest genialnie prosty, a efekt naprawdę rewelacyjny. Dzięki. p.s. ja zamiast dżemu dałem miód sztuczny.
pythonpunk 2013-06-01 20:13:22.784


Pyszne. Dałam jedną szklankę mąki razowej i jedną białej. Zamiast rodzynek mieszankę studencką. Cukier brązowy - 1/3 szklanki. Nic bym nie zmieniła. Proste i szybkie, a wyszło przepyszne. Bardzo polecam i dziękuję za przepis.
barianna 2013-04-28 19:06:15.096

Super przepis. Zrobiłam na święta, zamiast dżemu dałam 2 łyżki miodu sztucznego i mleko sojowe waniliowe zamiast wody-do tego dorzuciłam suszone śliwki-poezja!
~Kasia 2013-01-03 01:00:52.427

super! ja zamiast wody dałam szklankę mleka sojowego waniliowego, i szklankę miodu pół na pół skrystalizowany i płynny (wiem że to nie wegański, ale rodzinka na święta musi mieć piernik z miodem, ja niestety jeść nie będę) i z tego co czuję i widzę jest niezły :)
ruta 2011-12-21 17:08:40.641

moj piernik piekl sie ponad godzine :O po 40 minutach byl juz pieknie wyrosniety ale w srodku piernikowa zupa...
aleksandra 2011-12-20 21:05:47.598

Przepyszny! Mięsożercom też smakował. Wykorzystałam pomysł z jednego z komentarzy i zamiast wody dałam kawę. Strzał w dziesiątkę. Na Wigilię będzie jak znalazł. :)
attuna 2011-12-16 22:18:21.955

Bardzo smaczny :)! Zamiast wody, dodalam szklanke kawy rozpuszczalnej i zamiast dzemu miod, ale wyszlo palce lizac!
dfiolna 2011-10-01 17:54:52.712

Zrobiłam raz, zamierzam za chwilę zrobić to ciasto jeszcze raz. Bardzo smaczny i tani, polecam.
Jeśli chodzi o przepis to warto wspomnieć że sok z cytryny należy wylać na proszek i sodę- wszystko się spieni i ładnie upiecze, dodałam też łyżeczkę kakao- bardzo smaczny.
~michi 2010-04-17 13:57:58.769

eh :) czyli rośliną pastewną
~michi 2010-04-02 20:11:36.583

biały cukier jak i reszta jest z buraków... buraki to warzywa.
~michi 2010-04-02 20:10:30.579

Biały cukier nie jest wegański
~mimi 2009-11-25 18:06:01.666

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas