7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Wegański piernik

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Prosty i łatwy w wykonaniu przepis. Mało tego można go modyfikować. Ja zrobiłam go z mąki kokosowej i lnianej. W miejsce oleju dodałam kokosowy olej. Przyprawę do piernika zrobiłam sama w młynku do kawy. Bardzo dziękuję :-) Po raz pierwszy zrobię na święta wegańskie pierniczki. Pozdrawiam i życzę zdrowych i wesołych świąt :-)
~Kasia 74 Dec 23, 2017


Zrobilam pol na pol z maka pelnoziarnista. Dodalam orzechy, siemie lniane, pestki, sliwki, czekolade!

Troche sie kruszy, ale jest absolutnie pycha!
MarlaSinger Jan 7, 2015

Zrobiłam z rodzynkami, orzechami i suszonymi śliwkami, bardzo dobry wyszedł :) Jak kupujecie przyprawę do piernika, czytajcie skład, czy nie ma jakichś niepotrzebnych dodatków, ja miałam kotanyi, fajny zrównoważony smak, ale można też samemu coś skomponować jak się ma w domu cynamon, imbir, gałkę muszkatałową, ew. kolendrę, czy kardamon.
ogia Dec 27, 2014

X, banan nie, bo za miękki i ciemnieje. Ale suszone owoce - pewnie! Zwł. że z suszonych śliwek, moreli, daktyli itp. można robić dżem ;)
puszka.pl/przepis/2561-pseudo_powidla.html
puszka.pl/przepis/3856-pseudo_dzem_z_suszonych_owocow.html
patrycccja Dec 15, 2013

a może zamiast dżemu pokrojone suszone owoce albo banan?
próbował ktoś?
~x Dec 15, 2013

Czy mogę prosić o uściślenie ilości przyprawy do piernika? Mam duże, ekonomiczne opakowanie. W wielu przepisach na pierniki widzę ilości od 1 do nawet 5 łyżek przyprawy.
Solshine Oct 28, 2013


Świetny! Zjedliśmy cały w 2 osoby w ciągu 4 godzin!
Upiekę taki dla teściów na święta!
Vegan VicTorry Oct 13, 2013


Przepis jest genialnie prosty, a efekt naprawdę rewelacyjny. Dzięki. p.s. ja zamiast dżemu dałem miód sztuczny.
pythonpunk Jun 1, 2013


Pyszne. Dałam jedną szklankę mąki razowej i jedną białej. Zamiast rodzynek mieszankę studencką. Cukier brązowy - 1/3 szklanki. Nic bym nie zmieniła. Proste i szybkie, a wyszło przepyszne. Bardzo polecam i dziękuję za przepis.
barianna Apr 28, 2013

Super przepis. Zrobiłam na święta, zamiast dżemu dałam 2 łyżki miodu sztucznego i mleko sojowe waniliowe zamiast wody-do tego dorzuciłam suszone śliwki-poezja!
~Kasia Jan 3, 2013

super! ja zamiast wody dałam szklankę mleka sojowego waniliowego, i szklankę miodu pół na pół skrystalizowany i płynny (wiem że to nie wegański, ale rodzinka na święta musi mieć piernik z miodem, ja niestety jeść nie będę) i z tego co czuję i widzę jest niezły :)
ruta Dec 21, 2011

moj piernik piekl sie ponad godzine :O po 40 minutach byl juz pieknie wyrosniety ale w srodku piernikowa zupa...
aleksandra Dec 20, 2011

Przepyszny! Mięsożercom też smakował. Wykorzystałam pomysł z jednego z komentarzy i zamiast wody dałam kawę. Strzał w dziesiątkę. Na Wigilię będzie jak znalazł. :)
attuna Dec 16, 2011

Bardzo smaczny :)! Zamiast wody, dodalam szklanke kawy rozpuszczalnej i zamiast dzemu miod, ale wyszlo palce lizac!
dfiolna Oct 1, 2011

Zrobiłam raz, zamierzam za chwilę zrobić to ciasto jeszcze raz. Bardzo smaczny i tani, polecam.
Jeśli chodzi o przepis to warto wspomnieć że sok z cytryny należy wylać na proszek i sodę- wszystko się spieni i ładnie upiecze, dodałam też łyżeczkę kakao- bardzo smaczny.
~michi Apr 17, 2010

eh :) czyli rośliną pastewną
~michi Apr 2, 2010

biały cukier jak i reszta jest z buraków... buraki to warzywa.
~michi Apr 2, 2010

Biały cukier nie jest wegański
~mimi Nov 25, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas