7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Sernik z tofu z brzoskwiniami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Zrobiłam je ostatnio na wesele siostry (weganie muszą sie przyzwyczaić że na imprezy muszą przynosić jedzenie dla siebie;-))
Ciasto przepyszne,pachnące i wyszło go sporo.
Niestety zjadłam tylko kawalek(na sprobunek przed weselem) a drugiego dnia widziałam już tylko pustą blachę :-(
Nie tylko mi posmakowało :P
amanda3601 2015-01-05 23:07:57.428

też wydaje mi się, że warto spróbować w mniejszej formie. ja robię wersję niewegańską z twarogu, więc następnym razem kupię po prostu cały kubełek:) potwierdzam, bardzo słodki, ale dla mnie to akurat na plus
Muzo Natchniuzo 2013-09-25 21:58:29.917


Pominęłam rodzynki i cytryny i wprowadziłam troszkę innych zmian, ale efekt super! Zwłaszcza, że było to moje pierwsze ciasto;) Polecam!!
panika 2012-07-09 21:36:34.995

"Sernik kamieniarza" był pieczony z tofu domowej roboty. Jego smak oczywiście był ... prawie bardzo dobry! Z tofu kupowanego był przepyszny... mój ulubiony:)Zachęcam!
Dana 2012-07-08 13:58:22.649

Jedna rzecz ogromnie mnie zaskoczyła - masa z tofu była po prostu płynna! Dodałam 2 łyżki mąki ziemniaczanej, a i tak bałam się, że nie wyjdzie. Na szczęście konsystencja jest bez zarzutu, a ciasto po wystygnięciu bardzo spójne - obyłoby się pewnie i bez dodatkowej mąki. Przypomina mi to jednak historię sprzed lat... Ten sam sernik moja siostra robiła w ogólniaku. Za pierwszym razem za radą mamy dodała mąki ziemniaczanej właśnie, ale mamie cały czas wydawało się, że masa jest zbyt płynna, więc dodały jeszcze trochę i jeszcze... W efekcie sernik wyszedł tak twardy, że do tej pory jest znany w mojej rodzinie jako "sernik kamieniarza" ;D
patrycccja 2012-04-16 09:18:26.143


Wyszedł pycha. Ciut dla mnie za słodki, ale zdecydowanie lepszy niż się spodziewałam :) Mój pierwszy sernik! Ogromnie pasowałaby mi tu polewa czekoladowa zamiast kruszonki albo przynajmniej gorzkie kakao dodane do ciasta. Następnym razem zrezygnuję też raczej z rodzynek.
patrycccja 2012-04-16 09:08:34.802

Myślicie, że można tu użyć silken tofu zamiast zwykłego? Bo znalazłam dwie kostki z tyłu szafki i termin przydatności do spożycia tuż tuż. Nie wiem co z nimi zrobić...
Ciasto czekoladowe z silken tofu już robiłam, a tego sosu co jest na puszce nie lubię. Jakieś pomysły na dużą ilość silken tofu?
~Marta 2012-04-12 09:34:54.567

Z tym rozmiarem blaszki to chyba jakieś nieporozumienie, piekłam w formie ok. 23 x 23 cm i była za duża, ledwie wystarczyło masy serowej na przykrycie dna, trudno w ogóle poczuć smak "sernikowy", bo tofu na kawałek ciasta wyszło tyle co masła na kanapce. Na przyszłość najmniejsza możliwa keksówka dla tych proporcji wystarczy.
Dorota 2012-02-08 16:48:08.895

Cytuję - "Składniki: na blachę 25x40 cm (dla 4 osób)" :)
patrycccja 2011-09-05 17:03:24.764

włśnie zamierzam uczynić ten pyszny sernik (kiedys dane mi było go skosztować)tylko nie wiem na jaka blachę jest ten przepis
~ila 2011-08-24 13:13:02.519

Kup zwykły budyń. Np. Delecta (skład: skrobia kukurydziana, skrobia budyniowa, skrobia ziemniaczana, aromat, barwniki: żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa) lub Winiary (skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, aromat, barwniki - żółcień chinolinowa, żółcień pomarańczowa). Oba barwniki mogą być spożywane przez wegan (sprawdziłam na food-info.net).
patrycccja 2011-08-14 19:33:20.373

Sluchajcie, a skąd macie budyń waniliowy wegański, jakiej firmy, bo znalazłam sojowy ale miał w składzie serwatkę z mleka
-K2- 2011-08-14 12:07:45.87

Przepis super!:), normalnie jak taki z dzieciństwa. Na pewno będę robić częściej.
veganjihad 2011-01-16 15:00:53.755

Ala, sam proszek się dodaje :)
patrycccja 2010-10-24 22:40:58.832

ale ten budyń ma myć zrobiony, czy ten proszek poprostu??
~ala 2010-10-23 15:51:34.814

Zrobiłem dzisiaj. Właśnie się upiekł. Wasze na zdjęciach są takie wysokie, a mój wyszedł płaski. Jedna łyżeczka proszku nie podniosłaby przecież tej masy tofu. Mierzyłem blachę i była mniej więcej taka sama. Czy sernik miał wyrosnąć?
~michu 2010-10-08 15:23:55.106

Fantastyczny sernik :) Nie podoba mi się tylko ta monstrualna ilość cukru w przepisie. Zredukowałam ją do trzech łyżek na całe ciasto - wystarczyło w zupełności. Użyłam tofu własnej roboty, do masy dodałam też banana, pominęłam cytryny. Z wierzchu kruszonka wyszła dość sypka, ale spód jest idealny :) Polecam, pyszny!
xxl 2010-04-11 21:08:30.773

naprawdę pyszny! smakuje prawie jak zwykły sernik;)
~kanab 2010-01-20 12:58:45.118

Ten tofurnik jest cudowny! Robię go właśnie po raz drugi. Cudownie pachnie wanilią i cytrynami a na Święta smakował w domu wszystkim, szczególnie mięsożernym. :)
~mebcia 2010-01-15 09:10:55.647

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas