7739 przepisów wegetariańskich
w tym 4927 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Komentarze do przepisów

- od najnowszego do najstarszego -


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    


Kasza gryczana moczona ("surowa") (wegańska)
mi zawsze się robi papka, mimo że tylko zagotowuję a potem jakieś 9 minut na mikro ogniu i pod koc. Jeszcze przed zagotowaniem widzę znamiona papki. Kiedyś chyba kasza była inna. Muszę spróbować namaczania bo papka jest do niczego.
~Paweł Nov 22, 2022

Spaghetti z sosem brokułowym i wędzonym tofu (wegańska)
Warto dodać sok z połowy cytryny. Zjedliśmy ze świderkami - przepyszne danie :)
raettin Nov 11, 2022

Leczo (wegańska)
Fajny przepis. Szczególnie spodobał się ten pomysł s kuskusem, ponieważ często mam za dużo sosu w leczo, a kuskus dobrze go pochłania. Dziękuję!
~Julia Oct 30, 2022

Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska)
Thanks for sharing, it looks great
https://www.inguestpost.com
matuarsuk Jul 18, 2022

Sznycel jarski - hit baru mlecznego na Marszałkowskiej (ovo-wege)
Bar "Prasowy"o którym tutaj parę osób wspomina znajduje się dalej na Marszałkowskiej jak się idzie w kierunku pl.Unii Lubelskiej po tej stronie co szpital.Pozdrawiam wszystkich miłośników baru"Złota kurka" i fanów sznycli jarskich😄🌹👋
~Małgorzata Antoniewicz Cacko Jul 6, 2022

Sznycel jarski - hit baru mlecznego na Marszałkowskiej (ovo-wege)
Najlepsze sznycle jarskie jakie jadłam to były w barze" Złota kurka " na ul. Marszałkowskiej blisko pl.Konstytucji.W tamtych czasach bar gościł klientów również na piętrze. Ja zawsze kupowałam sznycel jarski z jajkiem i surówką z białej kapusty i na deser obowiązkowo budyń z sokiem. Pychota. Ach! Łza się w oku kręci! Tyle lat minęło jak jeden dzień i niestety bar już nie ten mimo,że funcjonuje nadal.
~Małgorzata Antoniewicz Cacko Jul 6, 2022

Wegańskie drożdżówki cynamonowe (wegańska)
Bardzo dobre, robię z podwójnej porcji i z dżemem brzoskwiniowym. Pycha! A! i nigdy nie bawię się w podwójne rośnięcie - gotowe bułeczki wstawiam do zimnego piekarnika, rosną zanim piekarnik osiągnie właściwą temperaturę
hikora Jul 2, 2022

Tarta dietetyczna ze szpinakiem (lakto-ovo-wege)
Świetna alternatywa dla klasycznej tarty, którą wprawdzie uwielbiam, ale, cóż, przyznać trzeba, jest dość tłusta i ciężka.
Wprowadziłam drobne zmiany:
1. Sera do ciasta dałam 1/2 kg. Mam większą formę i taki mi akurat ser zalegał w lodówce;
2. Ponieważ sera było więcej dałam 10 łyżek płatków (nie miałam otrębów) - 5 łyżek owsianych i 5 jęczmiennych. Trochę je posiekałam w rozdrabniaczu. Jajko mimo wszystko jedno, bo bałam się, że ciasto będzie za luźne;
3. Ciasta w związku z tym było więcej, dlatego piekłam spód 5 minut dłużej, podniosłam wtedy temperaturę i dałam samą dolną grzałkę.
4. Farsz zrobiłam z całej paczki mrożonego szpinaku (450 g) i trochę inny np. posypałałam całość siekanymi włoskimi orzechami, nie daję też jajek - ale tu już może być wg fantazji gotującego;
5. Tarcie po wyjęciu trzeba dać odpocząć, żeby stężała. Mnie wydawała się trochę za mokra, ale po lekkim przestudzeniu wspaniale dała się pokroić.
Polecam, pycha!
~Laureen Apr 3, 2022

Naleśniki z mąki słonecznikowej bezglutenowe (ovo-wege)
Ja wykorzystałem wytłoczki słonecznika i dyni oraz dodałem 5 łyżek oleju z tłocz. rzepaku.Pychotka
~Tadeusz Mar 19, 2022

Jesienna zupa z soczewicy z mlekiem kokosowym, curry i imbirem (wegańska)
Uwielbiam!!! ❤️ Zazwyczaj dodaje jeszcze na koniec posiekana natkę pietruszki i podaje z ryżem. Pyyycha! 😋
~Weronika Feb 20, 2022

Bananowo-bieluchowe śniadanie na słodko, bakaliowo i egzotycznie (lakto-wege)
Nie miałam serka, więc zrobiłam z jogurtem naturalnym. Pyszne!
mavee Feb 4, 2022

Czekoladowe ciasto Joanny z orzechami włoskimi (lakto-ovo-wege)
Nie do wiary! Dla 4 osob???
~Margareta Jan 14, 2022

Ryz po meksykansku 1 (wegańska)
Bardzo smaczne naprawę świetny pomysł
10na6x Jan 7, 2022

Wegańskie ciasto z owocami, które musi się udać (wegańska)
miałam trzy banany - dwa mrożone i jeden świeży, wzięłam tylko pół szklanki cukru, pół szklanki oleju, dwie łyżki kakao, reszta bez zmian. Na wierzch mrożone jagody. Ciasto wyszło wyjątkowo pyszne i puszyste.
hikora Nov 21, 2021

Zupa z kurek (wegańska)
Delicje! Wariacja bez dodatku selera też bardzo smaczna.
KFamily Oct 23, 2021

Arabska zupa z soczewicy i pomidorów (wegańska)
Nie ma to jak soczewica, prosta i pyszna zupka.
~Kasia Oct 6, 2021

Tłuczne ziemniaki z marchewką - kolorowe puree (wegańska)
Tak, najlepsze z groszkiem :)
~Kasia Oct 6, 2021

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Czyste, bez dodatku czekoladowych dropsów też są pyszne! Jak się pomiesza wszystko od razu w jednej misce, są bardziej popękane, ale wychodzą równie dobre. Cynamon robi robotę, wcale nie czuć, że są z cynamonem, ale mają aromat, smak i ładnieszy kolor. Korzystam z tego przepisu regularnie i polecam
~Nellka Oct 3, 2021

Ciasteczka Potwora Ciasteczkowego (pieguski) (wegańska)
Są super, są pyszne, nadają się dla dziecka alergika, robi się je w 15 minut, są praktycznie od razu gotowe do jedzenia i nie ma prawie żadnego sprzątania! Moje ulubione jak wpadną do mnie dzieciaki
~Nellka Oct 3, 2021

Pigwa smażona do herbaty - zwykła lub korzenna (wegańska)
Pigwy nie trzeba pasteryzować. Jeżeli gorące owoce włoży się do słoików, zakręci i słoiki odwróci do góry dnem to one się zamkną w czasie stygnięcia.
~Krupeczka Sep 25, 2021

Dżem skandynawski: jabłka, gruszki & śliwki (wegańska)
Garus, moja mamusia robiła ze śliwek damaszek i jedliśmy z ziemniakami. Był pyszny.
~Halina Sep 8, 2021

Marchewka z Karelii (a nie po koreańsku) w marynacie czosnkowej (wegańska)
Szanowni użytkownicy Puszki. Skąd do jasnej Anielki w ludowej kuchni karelskiej miałby występować olej sojowy??? To morkva op korejsku, popularna w postsowieckich republikach sałatka, po koreańsku. Pisze się KOREJSKU a nie KAREJSKU
~Lupa Sep 3, 2021

Marchew na ostro (kuchnia krymska) (wegańska)
to popularna w Ukrainie sałatka, występuje wszędzie, nawet w marketach na wagę. I wszędzie pod nazwą morkwa po korejsku.
~Lupa Sep 3, 2021

Jarmuż duszony w aromatycznej, czosnkowej zalewie (wegańska)
Nigdy nie jadłam a tym bardziej nie przetwarzałam jarmużu, stąd moje pytanie - taki jarmuż jeszcze doprawia się 'czymś' po wyjęciu zimą ze słoika?, czy to jest już gotowa jarzynka do obiadu?,czy można też zmiksować taką jarzynkę i smarować kanapki?, a jeżeli do obiadu to na zimno czy podgrzać? Bardzo proszę o odpowiedź /mam nadzieję że ktoś tu zagląda,bo wpis ma już parę latek/ Pozdrawiam A.
~ANNA Aug 24, 2021

Letnia zupa wg "Pięciu Przemian" (lakto-wege)
A gdzie przemiana Ognia? to zupa z pięciu czy czterech przemian? :)Domyślam się że ma nią być gorąca woda, ale trzeba to napisać, bo nie dla każdego jest to oczywiste, jeśli coś robimy w przestrzeni publicznej, starajmy się robić to w miarę rzetelnie i fachowo
~Karolina Aug 3, 2021

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11    





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas