Takie purée jest idealne zamiast popularnych zapychaczy, do obiadu. Stworzone do lunch boxu. Świetnie nadaje się też na kanapki. Pyszne na ciepło i na zimno. Doskonałe w swej prostocie. Dwustugramowa porcja dostarcza 96 kalorii.
Kruszonkę dodaje się głównie do ciast drożdżowych, ale pasuje do większości wypieków, również mniejszych, jak np. mufinki. Może być też stosowana jako wierzchnia warstwa ciast z owocami, w szczególności szarlotki.
Smoothie są jednym z moich ulubionych śniadań. Bananowy jest ulubionym, bo smakuje jak bananowy milkshake.
Podawaj bananowy smoothie jako odświeżającą popołudniową przekąskę lub lekki deser.
Zdrowsza, a równie pyszna wersja typowych drożdżowych racuchów :)
Pachną dzieciństwem, smakują wyśmienicie, zwłaszcza z dodatkiem jogurtu greckiego wymieszanego z miodem. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska.
Uwielbiam tego typu sałatki :) Słodycz papryki przełamuje smak całości. Cebula również doskonale tu pasuje. Jeśli za nią nie przepadacie, spróbujcie z cebulą cukrową - jest o wiele łagodniejsza.
Klasyka. Kiedy byłam mała, moja mama zawsze mi wmawiała, że bardzo tą surówkę lubię i z jakiegoś powodu sama w to wierzyła ;) Teraz lubię ją naprawdę :)