7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Ryż z tempehem, ciecierzycą i suszonymi śliwkami



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 1 osoby

40 g ryżu parboiled, najlepiej z dodatkiem ryżu dzikiego
sól
50 g tempehu
sos sojowy
olej sezamowy

60 g ugotowanej ciecierzycy
kilka suszonych śliwek
łyżeczka czarnego sezamu
mielona wędzona papryka
czarny pieprz
posiekana natka pietruszki do ozdoby

Przygotowanie:

Ryż ugotować. Tempeh pokroić w kostkę i marynować w mieszance sosu sojowego i oleju sezamowego (jeśli nie był wcześniej w zalewie, bo może wyjść za słony). Następnie zrumienić go na patelni teflonowej.

Suszone śliwki pokroić na mniejsze kawałki. Ryż odcedzić, wymieszać ze śliwkami, ciecierzycą i sezamem. Dodać po kilka kropel oleju sezamowego i sosu sojowego. Wymieszać i doprawić do smaku papryką i czarnym pieprzem. Przełożyć na talerz i posypać natką pietruszki.
Nadesłał(a) aga, dnia: 2010-04-12 23:47:33.605
Źródło/autor przepisu: mój blog - http://eksperymentalnie.blogspot.com/2010/03/dogadzanie.html
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Ciecierzyca z suszoną śliwką (wegańska)
nalewka na śliwkach suszonych (wegańska)
Kapuśniak ze śliwkami suszonymi (wegańska)
Sałatka ze śliwek suszonych z bakaliami (lakto-wege)
Szybki dżemik ze śliwki suszonej (wegańska)
Manna śliwkowa (z suszonymi śliwkami) (wegańska)
Koktajl ze śliwką suszoną i truskawkami (wegańska & RAW)
Kasza jaglana z suszonymi śliwkami (lakto-wege)
Ciecierzyca po hindusku (na ryżu) (wegańska)
Pasta z ciecierzycy z suszonymi pomidorami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas