7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkamiZdrowsza, a równie pyszna wersja typowych drożdżowych racuchów :)Pachną dzieciństwem, smakują wyśmienicie, zwłaszcza z dodatkiem jogurtu greckiego wymieszanego z miodem. Pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno jako przekąska.
Średnia ocena:
[4.5
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [4]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: dla 4 osób2 szklanki mąki pszennej
1,2 szklanki mąki pszennej razowej (ja użyłam typ 2000) szczypta soli 50 g drożdży (pół standardowego opakowania) 1 łyżka cukru trzcinowego (można zastąpić białym, jak ktoś lubi...) 2 szklanki mleka (1/2 litra) (w wersji wegan może być sojowe) 1 jajo (nie próbowałam bez, ale myślę, że można zastąpić zmiksowanym bananem czy mąką ziemniaczaną) 3 duże jabłka albo 5 małych :) pół szklanki rodzynek olej do smażenia, np z pestek winogron, palmowy (oliwa się tu nie nada raczej) opcjonalnie: - płatki owsiane (ja daję 4 łyżki) - zarodki pszenne (3 łyżki) - cynamon - starta wanilia i co kto tam lubi - łyżka alkoholu, np. wódki lub rumu Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Racuchy drożdżowe z jabłkami i rodzynkami (bez mleka) (wegańska)Pizza pszenno-razowa (dla mnie najlepsza) (wegańska) Chleb razowy pszenno-owsiany (na drożdżach) (wegańska) Razowy pszenno-żytni na zakwasie ze słonecznikiem (wegańska) Ryż pieczony z jabłkami i rodzynkami (wegańska) Pizza pszenno-żytnia razowa ze szpinakiem lub ananasem i kukurydzą (wegańska) Sałatka ryżowa na słodko, z jabłkami i rodzynkami (lakto-wege) Ciastka francuskie z jabłkami lub gruszkami i rodzynkami (bez ograniczeń) Racuchy (ovo-wege) Śródziemnomorskie racuchy (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Karciulla Feb 17, 2013