7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Racuchy pszenno-razowe z jabłkami i rodzynkami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Udały się! A ciasto wylazło mi z miski już po 20 minutach, więc może nawet nie trzeba tak długo na nie czekać :P
Karciulla Feb 17, 2013

Zrobiłam wersję wegańską, z mlekiem owsianym wymieszanym z ciepłą wodą i mąką kukurydzianą zamiast jajka. Rosły jak szalone, ładnie się smażyły, ale bardzo, bardzo nasiąkały tłuszczem. Help, co z tym fantem zrobić? Wymyśliłam, że pewnie jajko ścinając się blokuje dostęp oleju. Więc jak sobie poradzić bez niego?
pokonewka Dec 8, 2010

W tym przypadku zamiast jajka dobrze sprawdza się mąka kukurydziana + woda. W odróżnieniu od banana, nie wpływa na smak racuchów (tzn. nie wiem, czy banan akurat w tym przypadku by wpłynął, ale zwykle gdy zastępuję jajka bananem, jego posmak jest odczuwalny, powoli zaczynam mieć tego dosyć ;))
ToniJoHenry Sep 18, 2010

Bardzo fajny przepis,wreszcie udało mi się zrobić racuchy drożdżowe,które są wyrośnięte:)Dałam mąkę orkiszową bo akurat taką miałam.Następnym razem dodam coś jeszcze dla podniesienia wartości odżywczych i chyba pominę rodzynki bo trochę mi nie spasowały.
~agai May 19, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas