7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Quinoa z tempehem, migdałami i zielonym groszkiem

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


Zrobiłam lekką profanację, bo zamiast quinoi, której nie posiadałam dodałam kaszy jaglanej ;) Ale reszta dokładnie wg przepisu i naprawdę pycha! A to moje pierwsze próby wykorzystania tempehu w kuchni :)
kasiarka 2011-11-16 21:35:48.656

Super:) quinoa gotowane z bulionem nie jest takie suche, jak zazwyczaj kiedy gotuję je na wodzie. Tempeh w tym połączeniu też smakuje mi lepiej niż w innych daniach. Szczególnie fajne są te chrupiące migdały - miałam takie ze skórką, więc zalałam je na chwilę wrzątkiem, zdjęłam skórkę, lekko obsuszyłam i od razu poszatkowałam na drobne kawałeczki (chwilę po wyjęciu z wrzątku są miękkie i łatwo się je kroi), i dopiero wtedy prażyłam je.
Nie miałam papryki wędzonej w proszku, dałam więc paprykę słodką + trochę chili do przyprawienia, a do smażonego tempeh z cebulą i czosnkiem dodałam też pokrojoną surową paprykę, po podsmażeniu jeszcze chwilę dusiłam z odrobiną wody.
jazgottt 2010-11-13 15:29:18.211

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas