Ostatnio wpadłam w szał pieczenia, a jabłka i gruszki były akurat pod ręką. Nie chciało mi się (jak zwykle) spędzać wieków w kuchni, miało być kruche ciasto a zrobiłam puszyste.
Witajcie, przygotowałam dla Was przepis idealny do popołudniowej kawy. Jest to ciasto drożdżowe z owocami. Ciasto jest miękkie i wilgotne dzięki dyniowemu puree, owoce są tu kwestią indywidualną- użyjcie takich, jakie lubicie najbardziej, aromatyczny cynamon i kardamon nadają mu niepowtarzalnego smaku i aromatu. Nie pozostaje więc nic innego do roboty jak upieczenie ów ciasta!
Ciasto nie zawiera ani grama cukru! Jest idealne dla cukrzyków, ale nie tylko, ponieważ jest bardzo smaczne :) Zobaczyłam ten przepis w dzień dobry tvn.
Robiłam wegańskie kokosanki (na podstawie przepisu na wegańskie bezy) i zostało mi namoczone siemię lniane. Ponieważ szkoda mi było tak go wyrzucić postanowiłam zrobić ciasto. Przerosło moje oczekiwania! Jest miękkie i gąbczaste jak ciasta z pszenicy!
Idealny wegański, bezglutenowy makowiec bez pieczenia. Prawdziwa bomba odżywcza, z mnóstwem białka i wapnia. Idealny na Wigilię i święta ze sceptykami kuchni wegańskiej.