7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kruche ciasto ze sliwkami

Z mąką razową i miodem.



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

400 g pełnoziarnistej mąki pszennej
2 łyżeczki cynamonu
2 szczypty wanilii
200 g masła
200 g miodu
1 kg śliwek

Przygotowanie:

Masło roztopić, ostudzić. Mąkę (najlepiej świeżo zmieloną), cynamon i wanilię wymieszać, dodać masło i miód, zagnieść ciasto. Ciasto wstawić na 2 godziny do lodówki. Śliwki pokroić.

Zimne ciasto podzielić na dwie części. Jedną - większą - pokruszyć na blaszce, ułożyć na nie śliwki i pokruszyć na wierzch resztę ciasta.

Piec w 200°C ok. 25 minut.

Wskazówki i uwagi:

Nie próbowałam, ale z innymi owocami pewnie tez smakuje.
Nadesłał(a) Iwo-na, dnia: 2011-10-17 10:10:26.764
Źródło/autor przepisu: "Die Naturküche" H.Danner
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kruche ciasto na tartę (lakto-wege)
Kruche ciasto z truskawkami (bez ograniczeń)
Rabarbarowy placek na kruchym cieście (lakto-wege)
Szarlotka z "kratką" na kruchym cieście (ovo-wege)
Śliwka z czekoladą w kruchym cieście (wegańska)
Ciasto kruche z bakaliami i kruszonka (wegańska)
Ciasto kruche (na tartę, ciasta, do wypełnienia farszem) (wegańska)
Babeczki kruche z owocami (szybkie ciasto) (ovo-wege)
Kruche ciasto z masą czekoladową i waniliowymi gruszkami (bez ograniczeń)
Szarlotka na kruchym cieście (z margaryną wegańską) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas