7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Crumble: najprostsza szarlotka

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Bo crumble nie jest od tego, żeby wyglądać jak eleganckie ciasteczko podane na talerzyku ze srebrnym widelcem ;) Jeśli chcecie, żeby było ładne, to pieczcie w małych, "jednoosobowych" foremkach lub podawajcie w miseczkach, a nie na talerzykach. Ale tak czy siak będzie miało domowy, rustykalny charakter.
patrycccja Oct 2, 2012

Rozwala się nawet z ciastem od dołu i na górze, ale jest absolutnie przepyszna :)
~Ula Sep 30, 2012

Właśnie się dopieka i pachnie znakomicie! Nawet już trochę podjadłam, by sprawdzić, czy już dobra ;) Mniam!
Zrobiłam z mąki razowej i przygotowałam 2x tyle ciasta co w przepisie i dałam na spód.
~Kate W. Oct 30, 2011

Ja robiłam to tyko mojemu ukochanemu i jego nie bardzo interesowało to że sie troche rozpada :P W wersji dla gości można po prostu zrobić wicej ciasta i dać je na spód :P
Malwua Apr 21, 2010

Da się to jakoś elegancko podać? Żeby nadawało się dla gości... Bo bez ciasta na spodzie jakoś nie bardzo to widzę... Chyba żeby potraktować to jako crumble (angielski patent - na dole owoce, na górze kruszonka) i zapiec w mniejszych miseczkach - ale to już wtedy nie jest szarlotka :)
~pat Mar 17, 2010

Płatki owsiane można też zastąpić przez płatki kukurydziane, jęczmienne, otręby, orzechy, migdały i co tam dusza zapragnie :-)
~blamagda Feb 10, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas