7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Mazurek czekoladowy z bakaliami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Ten kruchy owsiany spód tak mnie urzekł, że postanowiłam wypróbować jeszcze inne wariancje. Zamiast bakaliowej mazurkowej masy, zrobiłam budyniową z dodatkiem skórki pomarańczowej i migdałów! To był prawdziwy szał! a w kolejce czeka jeszcze pomysł na bardzo słodko- z wegańskim kajmakiem :)
~Kati 2013-04-14 13:36:08.646

o, to super :-) Dzięki za komentarz i sugestie. Też wypróbuję z bananami kolejnym razem! (czyli już niedługo)
nanak 2013-04-06 02:00:37.259

Wypróbowałam :) Zgodnie z sugestią chciałam nie dawać mąki do masy, niestety wtedy mieszanka wyszła bardzo rzadka. Ostatecznie dodałam pół szklanki mąki ale ziemniaczanej i jeszcze 2 starte banany żeby się troszkę ścięła ta masa. Piekłam tez najpierw sam spód przez 15 minut a potem dopiero z masą jeszcze pół godzinki wyszło bardzo dobre i gęste- nic nie płynęło :)
~Kati 2013-03-30 15:33:40.569

P.S. - do bakalii niekoniecznie trzeba dodawać mąki, można spróbować z samą czekoladą (na pewno smak będzie lepszy) :)
nanak 2013-03-28 19:38:21.462

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas