Dynia jest cudownym warzywem, które można przyrządzać na słono, ale również na słodko smakuje cudownie! Sezon na dynię trwa, więc zachęcam do zrobienia tarty dyniowej z posypka czekoladową.
Ciasto początkowo miało powstać z kaszy manny i budyniu, jednak takich rarytasów tutaj nie uświadczysz (może poza polskimi sklepami), więc musiałam trochę pokombinować...
Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach. Sernik idealny. Bez ciężkiej, tłustej masy, z odżywczymi nerkowcami. Na orzechowo-daktylowym spodzie, mocno truskawkowy. Bez pieczenia, z surowych składników. Pyszny.
Natrafiłam na ten przepis na jednym z anglojęzycznych, wegańskich blogów i tak bardzo mnie zaskoczył, że postanowiłam rozpowszechnić przepis tłumacząc go na polski :) PRZEPIS ORAZ ZDJĘCIA NIE SĄ MOJEGO AUTORSTWA, POCHODZĄ Z NIŻEJ PODANEJ STRONY!
W książce Marty Obuch przeczytałam o cieście. Że niby najprostsze na świecie, czyli cos dla mnie. Znalazłam przepis w internecie, niestety, nie wiem gdzie, bo przepis rzeczywiście prosty. Postanowiłam dać dwa banany zamiast dwóch jajek. Wyszła pychota, chociaż mimo zmniejszenia o połowę ilości cukru ciągle bardzo słodkie.