puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union
|
Lista alfabetyczna
A
B
C
Ć
D
E
F
G
H
I
J
K
L
Ł
M
N
O
P
Q
R
S
Ś
T
U
V
W
Z
Ż
-
Tarta cytrynowa RAW
autor: readeat
dieta: wegańska & RAW
Bez mąki, cukru i piekarnika. Słodki kokosowo-migdałowy spód kontrastuje z orzeźwiającą, mocno cytrynową kremową masą. Tarta idealna, dużo lepsza niż wersja pieczona. Obecnie mój ulubiony deser.
-
-
Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym
Tradycyjny spód do tarty jest dość ciężki i kaloryczny, nawet w przepisach wegańskich. Postanowiłam więc wyruszyć na poszukiwanie nowej wersji. Pomysł padł na kaszę. Tylko jaką? Przeczesując internet trafiłam na wpis Kulinarnych Ekscesów o jaglanym spodzie. Od razu wiedziałam, że jest to strzał w dziesiątkę!
-
Tarta kokosowa
autor: Nula
dieta: wegańska
Bardzo prosta w przygotowaniu tarta, idealna dla miłośników i miłośniczek kokosa :)
-
Tartaletki ze szpinakiem i słonym bundzem
Efektowne, a niezbyt czasochłonne danie. Pyszne na ciepło i na zimno.
-
Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami
Mała, pyszna przekąska. Słonawe ciasto i słodki krem doskonale kontrastują z lekko kwaskowatymi truskawkami - doskonałe!
-
Tarta panien Tatin
autor: Rena
dieta: lakto-wege
Dla wielbicieli ciast z jabłkami. Kuchnia francuska.
-
-
-
Tarta wegańsko-wegetariańska z warzywami
Przepis z gatunku dziecinnie prostych, dla tych, co to mają milion rzeczy do zrobienia, ale mają dość patrzenia na kanapki. W naszym domu robiona "pół na pół" z powodu różnic w diecie i upodobaniach. A więc połowa z serem, połowa z ukochanymi przeze mnie suszonymi pomidorami.
-
Tarta/zapiekanka z kaszy kukurydzianej z dynią i salsą pomidorową
Pyszne, pożywne i zdrowe danie, efektownie kolorowe, więc nadaje się dobrze na przyjęcie. Jedyny warunek, aby podać je w ładnych kawałkach to cierpliwość, bo aby ją pokroić trzeba poczekać aż zupełnie wystygnie i stężeje.
-
Tarta z cukinią i kwiatami dyni/cukini
Kwiaty dyni/cukini, choć dodają tarcie niesamowitej urody, są opcjonalne. Farsz cukiniowy jest pyszny sam w sobie - dodatek czosnku i gałki muszkatołowej to jest to! :)
-
-
-
Tarta z dyni z czekoladą
Dynia jest cudownym warzywem, które można przyrządzać na słono, ale również na słodko smakuje cudownie! Sezon na dynię trwa, więc zachęcam do zrobienia tarty dyniowej z posypka czekoladową.
-
Tarta zimowa ze szpinakiem
autor: Noise
dieta: wegańska
Tarta zimowa, ponieważ zrobiona z mrożonego szpinaku, gdy macie dostęp do świeżego lepiej użyć świeżych liści.
-
Tarte buraczki z warzywami i chrzanem (sałatka do weków)
Są bardzo dobrą podstawą do wszelkiego rodzaju sałatek zimą. Wystarczy otworzyć słoiczek, dodać puszkę groszku i kukurydzy i mamy fantastyczną sałatkę.
-
"Tatar" z pszenicy
Jest pyszny i wygląda jak prawdziwy tatar, smakował nawet mięsożercom.
-
Tatar z suszonych pomidorów
autor: ~MM
dieta: wegańska
-
Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny)
Pyszny, a do tego jaki efektowny! :) Świetny sposób, żeby zużyć włoszczyznę po gotowaniu bulionu, nadmiarowe buraczki z barszczu i wiele innych resztek, zwł. warzyw i strączkowców :) Niech was nie zmyli długość przepisu - to przez te wszystkie kolory i przyprawy. Przepis jest bardzo łatwy :)
-
Tęczowy serowiec na zimno
autor: autor anonimowy
dieta: lakto-wege
Zapewniam, że serowiec jest kolorowy i wszyscy go chętnie zjedzą. A co najważniejsze jest bardzo łatwy i zawsze pewny. Pozdrawiam i życzę smacznego.
-
Tempeh goreng
Najpopularniejsze, klasyczne danie z tempehu i w duchu tempehu, czyli smaczne, naturalne, bardzo proste, wegetariańskie i posiadające doskonałe wartości odżywcze.
-
Tempeh sambal oelek (pikantny)
Proste, tradycyjne dajnie kuchni indonezyjskiej. Tempeh w pomidorach z mlekiem kokosowym i chili sambal oelek czyli indonezyjskim ostrym sosem.
-
Tempeh sayur lodeh z bakłażanem, ziemniakami i mlekiem kokosowym
Tempeh z warzywami. Jedna z licznych odmian w wersji łagodnej przypominającej trochę naszego kurczaka w potrawce tylko w wersji wegetariańskiej, smaczniejszej, bardziej aromatycznej .
-
Tempeh złoty w delikatnym sosie
Danie jeszcze prostsze niż tempeh goreng. Tempeh sou-te, bez ostrych przypraw i dodatków, w pełni odkrywa swój apetyczny, delikatny smak.
|