 
				
			
			7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
		w tym 4933 wegańskich
|  napisz do nas  pomoc / FAQ | |
|  | 
|  puszka.pl - internetowy partner International Vegetarian Union | << powrót do przepisu Tarta jaglana z botwinką, szparagami i twarogiem migdałowym- Komentarze do przepisu - No właśnie, mi się wydaje że sporo rzeczy można wrzucić zamiast szparagów. Np. fasolkę szparagową, coby daleko nie szukać ;D albo kalarepkę pokrojoną w słupki, brokuła czy kalafiora, a nawet być może - jeśli ktoś lubi - brukselkę. Może zielony groszek też by się sprawdził... albo cukrowy. Marchewka chyba za słodka i być może za twarda... ale dla testu też można kilka plasterków wrzucić gdzieś z boku :) patrycccja 2013-07-02 12:08:44.752  Właśnie rozważałam zamiast szparagów różyczki kalafiora ;) Albo może młodą cebulkę... no nic, pokombinuję jeszcze ;) Luna7 2013-07-02 12:01:07.941  @Luna7 Szparagi mogą być oczywiście białe, można je też pominąć i dać podwójną porcję botwiny albo dodać pora. @TNT Cieszę się, że spód z jaglanki posmakował:) readeat 2013-07-02 11:45:55.278  Ooo, brzmi zachęcająco... jak myślicie, da się zamiast zielonych szparagów użyć białych, czy lepiej kombinować z jakimś innym zastępnikiem (albo dać samą botwinkę, tylko więcej)? Luna7 2013-07-01 22:46:00.837  [Na wstępie zaznaczę, że nie zrobiłam tarty wegańskiej, choć opierałam się na tym przepisie] Spód z jaglanki to genialne rozwiązanie! W smaku i kolorze wygrywa z tradycyjnymi spodami. Jako, że nie mogłam dostać zielonych szparagów, wypełniłam tartę cukinią pokrojoną za pomocą nożyka do warzyw w cieniutkie paski. No i oczywiście posiekaną botwinką. Poza tym nie miałam czasu by namoczyć migdały, więc "masę scalającą" stanowiła mieszanka mleko+jajo, a przyprawy już wg. przepisu. Podczas pieczenia mocno wyschły brzegi z kaszy, więc podlewałam je wodą, dzięki czemu były bardziej miękkie. Efekt? Powalił mnie na kolana. Tarta podana z sosem czosnkowo-jogurtowo-awokadowym była przepyszna! Niemniej - najbardziej przyjazna dla uzębienia i najlepsza w konsystencji była następnego dnia, po podgrzaniu na parze! MNIAM ^^ TNT 2013-07-01 12:29:36.136 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |  | 
| © 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas | 
Luna7 2013-07-02 13:42:02.939