7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tarta kokosowa

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

OK, przeczytałam przepis z linka źródłowego i już wiem, że musi być schłodzone :)
cyla91 Sep 29, 2017

Czy mleko kokosowe może być w temperaturze pokojowej? Zazwyczaj przed ubijaniem schładzam je w lodówce przez kilka godzin.
cyla91 Sep 17, 2017

Przepis super, zrobiłam z bezglutenowym ciastem :)
TygryseG Mar 22, 2014

Jakiej średnicy użyłaś formy do pieczenia?
~Jarmush Oct 24, 2013

Dziękuję pięknie, bardzo mi miło :)
Nula Sep 23, 2013


Tarta jest po prostu PYSZNA! Ja musiałam zużyć dwie puszki mleka kokosowego. Zamiast migdałów - dałam świeże owoce. Ten przepis jest genialny, jeden z moich ulubionych. Kruche ciasto robiłam po raz pierwszy i wyszło przepyszne.
koszka Sep 22, 2013

Ups, faktycznie :)
Nula Sep 17, 2013

Wygląda przepysznie :)
A od purystów językowych: odmienia się ,,dla miłośników kokosa" :)
~Elora Sep 17, 2013

Kurcze, nie mam pojęcia dlaczego. Zazwyczaj w takich kremach ubijam tylko stałą część mleka, ale pamiętam, że w tym przepisie ubijałam razem z "wodą" i wyszło bardzo dobrze. Dodatkowo wiórki kokosowe pomagają zagęścić krem. Mam nadzieję, że mimo niepowodzenia tarta smakowała :)
Nula May 30, 2013

Spód pod względem konsystencji wyszedł bardzo dobry, choć dla mnie za słodki. Dałam trochę mniej niż 2 szklanki mąki i łyżkę wody, dodałam też pół łyżeczki soli. Niestety, krem mi się nie udał - ubijałam i ubijałam, ale ciągle w misie robota było mleko. To na pewno nie wina miksera (nigdy mnie nie zawiódł), więc może mleka? Użyłam tego z firmy Kier, po otwarciu było bardzo gęste. Ostatecznie mleko ugotowałam z agarem i zrobiłam tartę z kokosowym ptasim mleczkiem ;)
nasse May 30, 2013

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas