
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
<< powrót do przepisu
Tęczowy pasztet "bez strat" (z pozupnej włoszczyzny)- Komentarze do przepisu -
No proszę, nawet pasztet może być piękny. Zostało mi sporo resztek różnych ugotowanych warzyw i strączkowców, to będę jutro robić. W życiu bym nie wpadła na coś tak efektownego. Jak znam siebie to zblendowałabym wszystko razem z lenistwa :)
~Marta Dec 31, 2014
świetny przepis, w zeszłym roku korzystałam i mimo że pozmieniałam kilka rzeczy to był super bazą na pomysł, w tym roku też skorzystam :)
misia Dec 7, 2014 ![]() @Dzolw, manna jest jako zagęstnik do warstwy białej, więc polenta nie bardzo, bo ją zażółci, ale cokolwiek innego białego będzie ok. Np., ta jak dopisałam, płatki owsiane (całe lub zmielone na mąkę). Inna opcja to dodać więcej mąki ziemniaczanej albo jakiejś fasolowej lub z ciecierzycy. Płatki drożdżowe oczywiście że można pominąć! Z obowiązkowych przypraw właściwie jest tylko sól, pieprz, kurkuma. Reszta to po prostu spis tego, czym ja przyprawiłam pasztet - ale to tylko podpowiedź, pomysł, a każdy może przyprawić pod siebie :) patrycccja Dec 23, 2013
Czy mannę można zastąpić polentą oraz pominąć płatki drożdżowe? Chętnie zrobiłabym pasztet na święta a już nigdzie nie dostanę tych składników.
~Dzolw Dec 23, 2013 ![]() No właśnie, a ponieważ pasztet mrożę, to nie wiem jak długo można go trzymać w lodówce. Tydzień na pewno. patrycccja Dec 22, 2013
Ile może stać w lodówce taki pasztet? I czy pasztety można zamrażać? wyszły mi dwie małe formy i raczej od razu ich nie zjem, a nie chcę, żeby się zmarnowały!
misia Dec 22, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
patrycccja Feb 7, 2016