7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Tartaletki z kremem waniliowym i truskawkami / jagodami / innymi owocami

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

Uwielbiam!!! :D Są przepyszne! Najbardziej mi smakują z samymi jagodami ;)
Nurkan Jul 3, 2013

Ola, jedziesz po prostu po kolei z pracą. Jak będziesz układała owoce na dnie, to krem akurat trochę ostygnie. Nie może jednak za bardzo, bo stężeje. Jak krem nałożony to od razu układasz owoce na wierzchu.
patrycccja Jul 2, 2013

Rozumiem, ze krem dodajemy lekko przestygniety i od razu układamy surowe owoce?
~Ola Jul 2, 2013


W wykonaniu chojnaca są przepyszne... Ja to mam szczęście! Zjadłam!!! Kilka!!!!
Dana Jun 28, 2013


są super pyszne! Chociaż ja dałam za dużo soli do ciasta, i wyszło mi za dużo kremu ;) są ekstra nawet na drugi dzień! A ciasto nada się świetnie też do farszów wytrawnych, np. z warzyw czy jakiegoś doprawionego tofu :)
orzechova May 27, 2013


Przepyszne! Smakują tak, jak wyglądają na zdjęciach :) Zrobiłam wersję na oleju i ciasto rozpływało się w ustach :) teraz już kompletnie nie wiem dlaczego powszechnie zwykło się dodawać do ciast i innych potraw jajka
askagrzybek Nov 23, 2011

zamiast margaryny spokojnie można dać połowę szklanki oleju, taniej:)
veganjihad Jul 17, 2011

dziękuję za odpowiedź. będę próbować, zwłaszcza, że sezon owocowy się zbliża i to będzie idealny deser na wczesne lato.
~olga Apr 19, 2011

Powiem tak: nigdy nie używaliśmy Planty, ale pewnie może być. Olej być może też, ale nie próbowaliśmy - czasem to wpływa na zwięzłość ciasta, więc trzeba przetestować. Możesz też zrobić spody z innego przepisu, gdzie używa się tylko mąki, musu jabłkowego i proszku do pieczenia: puszka.pl/przepis/4949-male_tarty_tartaletki_z_naturalnym_jogurtem_sojowym_i_jagodami.html
patrycccja Mar 22, 2011

Chciałam zapytać, czy "100 gram margaryny wegańskiej" to może być Planta? Czy muszą być te drogaśne wynalazki z eko-sklepów? A oleju nie można użyć?
~olga Mar 21, 2011

Właśnie je stworzyłam:) Z brzoskwiniami i kiwi - pychotka!
A krem doskonale się sprawdza w roli oddzielnego deseru :)! Rodzinka jest wniebowzięta ;)
dagfil Feb 10, 2011

przepyszne, nawet mojej mamie bardzo smakowało, co jest dużym sukcesem:D
noizz Jul 7, 2010

Najlepszy w tym wszystkim jest krem: przepyszny, będę go sobie robić jako samodzielny deser.
kruszonka Jun 16, 2010

nie,no z kremem. Tylko najlepiej mrozić bez żadnych owoców,bo nie wszystkie lubią mrożenie,po rozmrożeniu najlepiej dać. Tak więc mroź z kremem :)
veganjihad Sep 23, 2009

O wow, z mrożeniem to ty masz rewelacyjny pomysł! Ale mrozisz same "miseczki" jak rozumiem? Bo z kremem to już chyba nie bardzo :) Wielkie dzięki za ten pomysł - jak się sprawdzi, będę przeszczęśliwa :D
patrycccja Sep 7, 2009

pyszne!,ja dałam migdały i z góry maliny to i tak pyszne:),i co fajnie że da się je ładnie zamrozić a po rozmrożeniu są takie jakie były:)
veganjihad Sep 6, 2009

Moja mama robi placek orzechowy przekładany takim właśnie kremem. Jest pyyyszny!!!! Tartaletki wymiatają zwłaszcza w połączeniu z truskawkami:)
Żyrafa Jul 7, 2009

Wczoraj zrobiłam sama i to podwójną porcję ciasta (kremu pojedynczą, więc nie mogłam podjadać :) Niby ciasto wyrabia się szybko, krem gotuje się jeszcze szybciej, ale taka ilość lepienia, nakładania, przyozdabiania trochę zajmuje - praca zespołowa więc wskazana :) Proporcje składników podane idealnie. Jeszcze raz polecam :D
patrycccja Jun 24, 2009

Och, pyszności! I świeże i schłodzone z lodówki. Odrobinę przypominają napoleonki, które od jakiegoś czasu za mną chodziły, więc jestem podwójnie zachwycona :) Podoba mi się idea kremu z dodatkiem kaszy manny.
patrycccja Jun 13, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas