Sycąca i smaczna sałatka. Dobry dodatek do obiadu, ale w wersji solo również świetnie się sprawdza. Nie mając musztardy francuskiej lepiej się za sałatkę nie zabierać - to ona nadaje całości charakteru.
Niezbyt estetyczne, ale za to przepyszne danie stworzone przez mojego partnera, które przekonało mnie do smaku cukinii. Bardzo treściwe, choć nieco pracochłonne.
Skład i smak chłodnika jest uzależniony od zawartości lodówki i szafek kuchennych. Doskonały na obiad z młodymi ziemniaczkami, ewentualnie z jajkiem sadzonym lub jako samodzielne danie w plenerze.
Świetny na upały, "stawia" na nogi, ożywia ciało i umysł! Znakomity dla dzieci i dorosłych :)
Dziwne połączenie? Wcale nie. Z kiszonych ogórków, pomidorów i cebuli (+sól i pieprz) robię sałatkę do obiadu. Z wody po ogórkach czasem gotuję zupę ogórkową, ale coraz częściej, zwłaszcza w upały, robię ten napój.
Baardzo szybkie danie. Robi się tyle, ile gotuje się makaron, i ma śliczny zielony kolor. Fajna alternatywa dla spaghetti ze szpinakiem. Jeśli zostanie pasta (w co wątpię), doskonale nadaje się jako pasta/mazidło do kanapek.
Wersja orzeźwiającej letniej lemoniady z kiwi bogatym w wartości odżywcze i charakterystycznym słodkim smakiem. Szybki i prosty w przygotowaniu napój na gorące popołudnia :)