7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Makaron a'la caprese

Szybkie danie obiadowe na motywach sałatki caprese. Podejrzewam, że nie pierwsza ja na to wpadłam, acz pyszne i szybkie, wiec podaję moją wersję.



Rodzaj diety: wegańska

Składniki: dla 4 osób

1 paczka grubszego makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne, kokardki)
250 g pomidorków czereśniowych (koktajlowych)
1 opakowanie twardszego tofu (ładniej wygląda niż takie rozdziabdziane)
spora garść bazylii
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
sól
pieprz
2 ząbki czosnku (czosnku nie dodaję tylko do deserów ;)

Przygotowanie:

Makaron ugotować, spłukać zimną wodą. Gdy makaron się gotuje: pomidorki pokroić na połówki, ser w kostkę, bazylię posiekać lub porwać (ja tnę na cienkie paski nożyczkami).

Wszystko wymieszać z makaronem, chlupnąć oliwy i balsamico wedle gustu, wycisnąć czosnek, dosolić, dopieprzyć do smaku. Gotowe.
Nadesłał(a) rholna, dnia: 2011-06-26 20:13:40.22
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Też taki robię, pyszny :)
Inon 2014-04-01 23:09:58.026

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Makaron a'la Czarna Wdowa (wegańska)
Sałatka Caprese (lakto-wege)
Caprese dla ubogich (wegańska)
Sałatka Caprese z rukolą (lakto-wege)
Deser a'la tiramisu (lakto-wege)
Czajniz a'la wojmat (wegańska)
Soja a'la orzeszki (wegańska)
Sos a'la serowy (wegańska)
Smażone ziemniaki a'la frytki (wegańska)
A'la risotto z pieczarkami i papryką (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas