Okazało się, że owsianka na tym mleku smakuje niesamowicie delikatnie i kremowo, obłędnie po prostu :) Dla zrównoważenia smaku dodałam kwaskowate suszone wiśnie, które świetnie się skomponowały. Użyłam 200 ml mleka dopełnionego wodą, ale możecie spokojnie dać całą puszkę lub użyć domowego mleka kokosowego zrobionego z wiórków kokosowych. Aby owsianka miała przyjemną konsystencję najlepiej wziąć drobne płatki owsiane, ale nie błyskawiczne.
Szybkie danie dla zabieganych :) Nie wymaga wiele pracy ani czasu, jedynie składników :) Pyszne, kiedy jeszcze ciepłe, zanim całkiem ostygnie :) Tak jakby wegański gorący kubek na słodko ;)
A dosypane ziarna słonecznika, sezamu czy siemię (zależy od upodobań) fajnie w nim chrupie :) Dobra opcja na śniadanie czy kolację, dość sycąca.
Jest to zaskakująco sycące śniadanie, szczególnie jeśli dodasz sporo orzechów lub pestek. Jak na mój gust stosowanie tahini w słodkich daniach jest strzałem w dziesiątkę.