7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Lekkie i pożywne śniadanko jaglane

Dobrze smakuje z kanapką z ciemnego pieczywa z masłem orzechowym (fistaszkowym) bądź z ciastem "Stefanka" (z kaszy manny). Mniam;))) SMACZNEGO.



Rodzaj diety: wegańska+miód

Składniki: dla 1 osoby

kasza jaglana - 2 łyżki stołowe
ew. płatki owsiane i jęczmienne - po 1 łyżce
orzechy włoskie
2 szkl. wody
miód do smaku - ok. 1 łyżka stołowa [miód można zastąpić słodem]

opcjonalne dodatki:
rodzynki, cynamon, otręby, zarodki

Przygotowanie:

Kaszkę ugotować w wodzie, dodać orzechy włoskie - po przestudzeniu do ok. 30 stopni dołączamy miód i ewentualnie inne wymienione dodatki.

Jeżeli chcemy dłużej czuć sytość można dodać po łyżeczce płatków owsianych i jęczmiennych.
Nadesłał(a) mimbbla, dnia: 2005-04-22 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: nieznany - natomiast przepis jest przeze mnie zmodyfikowany
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Śniadanko uwielbiane przez niemowlaki (wegańska)
Słodkie ryżowe (niekoniecznie) śniadanko (lakto-wege)
Zdrowe śniadanko owocowe dla malucha (wegańska)
Lekka, wiosenna, szpinakowa (lakto-wege)
Naleśniki pszenno-jaglane (wegańska)
Krokiety fasolkowo-jaglane (wegańska)
Kotlety brokułowo-jaglane (wegańska)
Ciastka jaglane z czekoladą (wegańska)
Ciasteczka bananowo-jaglane (wegańska)
Kuleczki kokosowo-jaglane (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas