7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

dojrzałe awokado
czosnek wg uznania (ja dałam dwa ząbki na jedno awokado i było czosnkiem czuć)
sól, pieprz

Przygotowanie:

Awokado obrać, usunąć pestkę, a miąższ rozgnieść widelcem na jednolitą masę, doprawić odrobiną soli, pieprzu i świeżo startym czosnkiem.

Tak przygotowaną pastę można kilka dni przechowywać w lodówce (najlepiej w ciemnym szklanym pojemniku).

Wskazówki i uwagi:

Awokado musi być dojrzałe, inne nie wychodzi - ani nie daje się ugnieść ani zblendować :/
Nadesłał(a) mutma, dnia: 2012-06-07 14:40:46.639
Źródło/autor przepisu: http://dietetycyonline.pl/artykul/82/Awokado_jako_zdrowe_maslo
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Ja dodaję do past z awokado odrobinę soku z cytryny, dzięki któremu nie ciemnieje.
nasse 2013-06-04 02:35:13.306

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Czosnkowe masło z awokado (wegańska)
Masło (pasta) z awokado (wegańska)
Pasta z awokado z czosnkiem (wegańska)
Guacamole - pasta z awokado z pomidorem i czosnkiem (wegańska & RAW)
Pasta awokado z twarogiem, czosnkiem i koperkiem (lakto-wege)
Krem (pasta) z awokado z czosnkiem i ziołami (wegańska)
Masło grzybowe (lakto-wege)
Kapusta na maśle (lakto-wege)
Masło szpinakowe (lakto-wege)
Masło orzechowe 4 (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas