7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
<< powrót do przepisu
Kokosowa owsianka z suszonymi wiśniami- Komentarze do przepisu -
Luna, nigdzie nie napisałam, że mają być błyskawiczne. Błyskawiczne mają dużo mniej właściwości zdrowotnych, bo są mocno obrobione i przetworzone. Używam pełnoziarnistych ekologicznych, nigdy błyskawicznych. Efedrina, dzięki, zawsze się gubię w tych rodzajach płatków ;-) Jeśli ktoś chce bardziej chrupiącą owsiankę niech gotuję krócej, oczywiście.
zielenina_blog Mar 17, 2013
Chodzi mi właśnie o to, że te całe, górskie, znane jako dość twarde - wystarczy zalać wrzątkiem i po 5-10 minutach są miękkie - nawet gotować nie trzeba. Toteż pytam, jaką konsystencję będą miały w takim razie błyskawiczne po tak długim gotowaniu... to musi być niewyobrażalnie rozgotowane :P
Ja nie gotuję owsianki, zalewam zawsze wrzątkiem :) I właśnie to polecenie długiego gotowania błyskawicznych płatków mnie zastanowiło :P Luna7 Mar 14, 2013
a górskie to nie są błyskawiczne przypadkiem?Generalnie chodzi o to, aby otrzymać mocno kremową owsiankę, wręcz rozpływającą się w ustach. Jeżeli wolisz bardziej chrupiącą gotuj krócej, oczywiście :)
zielenina_blog Mar 14, 2013
Aż 20 minut gotować - i to drobne płatki? Nie rozgotuje to-to się? Czy chodzi może właśnie o to, by powstała papka?
Ja przeważnie zalewam wrzątkiem (górskie!) i po 5-10 minutach są gotowe... Luna7 Mar 13, 2013 Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Tak czy siak aż 20 minut na drobne płatki wydaje mi się nieco zbyt dużo ;)
Luna7 Mar 17, 2013