Ostatnio nie mam wiele czasu na gotowanie, wszystko z powodu pracy. Mimo tego codziennie rano zjadam śniadanie, zazwyczaj jest to owsianka z jabłkiem. Tym razem miałam jednak ochotę i na koktajl i na owsiankę, więc połączyłam te dwie rzeczy.
Pyszny, prosty pasztet :) A w dodatku przeczytałam, że ta odmiana fasoli wpływa fantastycznie na podnoszenie B12 w organizmie poprzez dużą zawartość kobaltu :D
Kiedy zarzuciłam gluten i słodycze, potrzebowałam nowego rodzaju "deseru". Na szczęście szybko wpadłam na ten oto przepis i od tamtej pory rzadko jem na śniadanie co innego. Pycha!
Puddingowsianka, czyli pudding w wersji wegańskiej (bez mleka) z płatkami. Idealnie nadaje się też dla osób na diecie, ze względu na bardzo małą liczbę kalorii. Dobry pomysł na śniadanie, a sam pudding jako przekąska w kryzysowym momencie potrzeby czegoś słodkiego :)