Pomysł na omlet powstał, gdy w sklepie z produktami indyjskimi kupiłam mąkę z fasoli mung (Moong). Służy ona do robienia indyjskich placków. My jemy to na słono, ale jeśli dodać cukier waniliowy i owoce, może zmienić się w potrawę na słodko.
Wegański, bezglutenowy, surowy budyń z jarmużu, banana i płatków jaglanych, o niesamowitym kolorze i zaskakującym smaku. Genialna energia na śniadanie! Przygotowanie zajmuje tylko chwilkę, a zielonej radości co niemiara.
Pyszna, pożywna zupa czekoladowa w wersji na ostro (nie czuć tej ostrości, bo kakao świetnie komponuje się z ostrą papryką). Świetnie zaspokaja głód na magnez ;) (zarówno w płatkach owsianych, jak i w kakao jest go mnóstwo)
Dwuskładnikowa zupa – mleko kokosowe i pożywne migdały, tylko tyle trzeba, żeby zapewnić sobie wspaniałe samopoczucie. Doskonała na rozpoczęcie dnia jako śniadanie lub na deser.
W ten sposób ugotowana zupa mleczna jest bogatsza w składniki mineralne, witaminy i jest lepiej tolerowana przez ludzi w podeszłym wieku. Ma bardzo dobry smak.