Przepyszne, pachnące kokosem naleśniki skuszą każdego. Robi się je w miarę szybko, a jeszcze szybciej znikają, zwłaszcza, jeśli podczas smażenia ich ktoś się nam kręci w pobliżu ;) Pyszne z truskawkowym sosem czy musem z dodatkiem mięty, trudne do sfotografowania - tak szybko znikają ;)
Naleśniki są na modłę amerykańską [1]
Polecam pyszne masełko kokosowe. Do wszechstronnego stosowania, najzdrowsze stosowane na zimno: do smarowania pieczywa, jako krem do tortów lub co Wam przyjdzie do głowy.
Krokieciki, tak je nazywamy. Główny składnik to tofu i kapusta kiszona. Pyszne. Nie pytajcie dlaczego krokiety skoro to z krokietem nie ma nic wspólnego… Zrobiłam je na wzór składu mojego ulubionego produktu z firmy Provita.
Bardzo pyszny, czekoladowo-migdałowo-alkoholowy, z sokiem pomarańczowym, na spodzie z mielonych migdałów. Pycha! Śmiało można go zaliczyć do wypieków świątecznych. Polecam, nie tylko weganom.
Pyszna pasta warzywna, idealna do kanapek, naleśników z pełnoziarnistej mąki i innych smakołyków, odpowiednia dla wegetarian i wegan, choć mięsożerca też nią nie pogardzi :-)
Wariacja kotletowa z dużą ilością aromatycznych przypraw :) Prawie tych samych składników użyłam do swojej pasty paprykowej, kotlety wyszły przy okazji :)