7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta warzywna wege-śmegePyszna pasta warzywna, idealna do kanapek, naleśników z pełnoziarnistej mąki i innych smakołyków, odpowiednia dla wegetarian i wegan, choć mięsożerca też nią nie pogardzi :-)
Średnia ocena:
[5.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [3]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 101 średniej wielkości bakłażan
1/2 zielonej papryki 2-3 łyżki oliwy z oliwek, bądź dobrej jakości oleju (np. słonecznikowego) 1 szklanka przecieru pomidorowego (najlepiej ze świeżych pomidorów przetartych przez sito-doskonale sprawdza się w sezonie letnim, zimą natomiast polecam włoski, niesłodzony, bez udziwnień i koniecznie w kartoniku) 2-3 ząbki posiekanego czosnku 3/4 szklanki ugotowanej, czerwonej fasoli przyprawy: sól, pieprz do smaku 1/2 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki curry 1/4 łyżeczki czosnku w proszku 1/2 papryczki peperoni lub 2 szt. papryki jalapeno Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Wege pasztetówka - pasta z ciecierzycy i cukinii (wegańska)Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska) Pyszna pasta warzywna na chlebek (wegańska) Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska) Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska) Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek) (ovo-wege) Wege skwarki (wegańska) Wege-strogonoff (lakto-wege) Wege pasztet "z kogucikiem" (wegańska) Wege szarlotka (sypana) (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~Marta Jan 5, 2019