
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Zmiksowałam awokado, świeżą bazylię i rzeżuchę, pomidory suszone, czosnek. Wyszło przepyszne :) a na wierzch kanapki ogórki marynowane z chilli. miu81 2012-08-10 08:06:54.737 Pasta z groszku konserwowego z kuminem (wegańska) Jeśli kumin cały to tez 1/2 łyżeczki? bożka 2012-08-10 00:35:50.277 Szuszone pomidory w oliwie (domowej roboty) (wegańska) Hej dziewczyny ,zrobiłam pomidory według waszego przepisu,wyglądają tak samo smacznie jak i smakują z małym wyjątkiem skórka z każdego odchodzi i zostaaje w buzi dlaczego proszę o radę jak temu zapobiec bo mam ochotę zrobić ich więcej. ~kejtik 2012-08-09 23:06:43.807 Cebularz (wegańska) hej, robię cebularze bardzo często bo są tanie i bardzo nam smakują :) proporcje z mojego doświadczenia to: - 1/2 kg mąki - 40 g drożdży (może być ciut mniej, nie trzeba się spinać ;) i tak wyrosną) - 250 ml ciepłej wody - 1 łyżeczka miodu lub cukru - pożywka dla drożdży! nie słodzi ciasta - 2 łyżki oliwy i tak jak według powyższego przepisu, na początku wyrabiam zaczyn z drożdży, miodu, wody, i od 4 do 8 łyżek mąki ze zważonego pół kilo, odstawiam na 20 minut, a potem wyrabiam ciasto ostateczne. czasami należy dodać trochę mąki więcej, aby ciasto dało się zagniatać w prawidłowy sposób, ale nie ma to wpływu na ostateczny jego smak. ~znikam 2012-08-09 19:55:36.93 Alu kofta (kofta z ziemniaków i kalafiora) (wegańska) Kozackie! Robiłam już nie raz. Mąka z ciecierzycy zlepia jak trzeba,wiec nie należy się obawiać, że coś się rozpadnie. Sos ze świeżych pomiksów z miętą i chilli uwieńczył dzieło:) dzięki za przepis! sieja88 2012-08-09 08:47:34.815 ![]() muszę przyznać, że uzależniłam się od tej śmietany, jest genialna! robię ją ostatnio bardzo często, ale według mnie sok z cytryny jest tu niezbędny. dodaję go około łyżki lub nawet więcej, żeby czuć było ten kwaskowaty posmak (w końcu to śmietana). oleju dodaję ostatecznie kilka łyżek, reszta to woda, ale letnia, bo łatwiej się miksuje. obowiązkowo przecedzam przez sitko, a z pozostałości robię marchewkowo-słonecznikowe kotleciki. mizeria z tą śmietaną jest przepyszna!!! tak samo inne sałatki, których nie jadłam od x lat. naprawdę polecam wam ten przepis, ułatwia i uprzyjemnia wegańskie życie :D. majczi 2012-08-09 00:31:21.591 ![]() mniam! proste a jakie pyszne! Monica 2012-08-08 17:12:04.091 Sałata z cukinią i suszonymi pomidorami (wegańska) Świetna sałatka :) polecam z dodatkiem kaparów i marynowanego pieprzu! a_h_a 2012-08-08 17:02:48.312 ![]() Totylkoja : i jak robilas to brownie ? bo tez sie zastanawiam jak z tym olejem zrobic ? bo szklanka oleju to duzo jak na takie szklanki co zawsze uzywam.chyba ze chodzi o taka mniejsza jak np. o d nutelli ta karbowana ? i lepiej dodac pokruszone orzechy czy dzem ? bo w konsystencji te dwa skladniki sie roznia i dziwi mnie ze mozna sotosowac je zamiennie ?:) OpenWorld 2012-08-08 15:58:46.729 ![]() a ile goździków ? lovela5 2012-08-08 12:39:50.511 ![]() Drugi rok będę je robić ;) Są przepyszne :) nanak 2012-08-08 10:09:34.555 Zapiekanka dla bratanka - pęczakowa ze szpinakiem, pomidorami i fasolą (wegańska) fajny przepis! ja zapiekałam pół godziny na 200 st. I super patent z tym jogurtem :) pardita 2012-08-07 18:32:16.354 ![]() No tak, z rozpędu głupotę napisałam. Nawet nie pamiętam już, co tam miało być, ale czytając listę składników stwierdzam, że w tej linijce miał być tylko czosnek niedźwiedzi :) Bo wszystko inne potrzebne już na liście jest :) Mogło mi chodzić o szczypior czosnkowy też, bo zdarza mi się używać, ale to już wtedy szczypior i/lub czosnek można odłożyć ;) Luna7 2012-08-07 16:35:11.803 ![]() ja polecam dusić tę fasolkę najpierw chwilę z odrobiną wody, a później w śmietanie, już do miękkości. jeszcze pyszniejsze, pamiętam z niewegańskich czasów, mniam! majczi 2012-08-07 03:23:05.383 Paprykarz (pasta ryżowa z soczewicą) (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwo-na 2012-08-06 16:29:19.778 ![]() podoba mi się ten przepis, tylko co to oznacza pęczek czosnku? gdzie go kupić? jak już go gdzieś znajdę to od razu zrobię i dam znać jak wyszło. majczi 2012-08-06 14:43:28.084 ![]() Tak, warzywa surowe :) Można zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. W żadnym razie nie pasteryzować, ale mrozić można. Przechowuje się jednak najlepiej surowe w lodówce (jest dość dobrze nasolone, to wytrzymuje ładnie :)). Luna7 2012-08-06 12:43:04.067 ![]() tylko po to się szumuje by nie było brzydkiej piany w słoiczkach ;) Olenika92 2012-08-06 00:32:20.928 ![]() Zrobiłam je jako bazę do koktajlu z czterech bananów + łyżka cukru brązowego -pycha :-) hrynika 2012-08-04 20:49:04.898 Makaron w sosie brokułowo-pomidorowo-serowym (lakto-wege) Rozpuscilam do tego ser plesniowy, mozzarelle i trochę żółtego, super sprawa ~veed 2012-08-04 19:22:28.483 Sushi witariańskie (raw food) (wegańska & RAW) Dziwnograj - jak najbardziej można słonecznik zastąpić innymi ziarnami lub orzechami :-) Iwo-na 2012-08-04 18:08:39.272 ![]() Wow :D świetny pomysł, na pewno wypróbuję jak będę mieć więcej czasu. A czy ziarna słonecznika można zastąpić np pestkami dyni albo sezamem? Dziwnograj 2012-08-04 16:03:09.577 Warzywny bulion instant (wegańska) Czy dobrze rozumiem, że warzywa miksujemy surowe zupełnie? Wychodzi taka salsa, pasta, coś takiego? :) Trzeba to pasteryzować, bądź mrozić? ~kamila 2012-08-04 13:18:35.846 Kapusta kiszona duszona z fasolą (wegańska) Bardzo dobry przepis, często zamiast fasoli stosuje pieczarki. Drys 2012-08-04 11:48:07.586 ![]() dak0ta, spróbuj też poszukać "zupa dyniowa" :) Za przepis dziękujemy! EwaH 2012-08-04 07:57:39.882 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |