
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Placki z masy ciężko było usmażyć (nie dało się na głębokim tłuszczu, ani na lekko naoliwionej patelni - pewnie jakiś mój błąd), ale za to teraz placek siedzi sobie w piekarniku. Myślę, że następnym razem kupię ciasto francuskie i zrobię z tej masy tartę. :D bonamartinka 2012-07-19 21:56:59.719 Spaghetti o dwóch smakach [Spaghetti ai due sapori] - ze smażonym bakłażanem i sosem pomidorowym (wegańska) Super!!!! Właśnie skonsumowałam z wieeeelkim smakiem. Jedno z najlepszych (a może nawet najlepsze) spagetti, jakie jadłam:) ). Bardzo ciekawy smak:) ~niesia12 2012-07-19 21:46:37.246 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() majczi 2012-07-19 18:41:27.265 ![]() Do czego ten jarmuż? Inon 2012-07-19 17:40:35.042 Kotleciki marchewkowo-słonecznikowe doprawione gałką i imbirem (ovo-wege) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasumi90 2012-07-19 17:03:11.607 Cebulowy krem z dyni (wegańska) uwielbiam zupy kremy! mogę polecić szparagi w odsłonie kremowej :) smacznego! makaronowozdrowo.wordpress.com/2012/06/11/krem-z-bialych-szparagow-z-makaronem/ ~Gośka 2012-07-19 12:29:37.552 Czerwona porzeczka na ostro (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ziebra 2012-07-19 11:58:40.275 Płatki ryżowe z jagodami i słonecznikiem (wegańska) O, z nieba mi spadł ten przepis, bo właśnie dzisiaj znalazłam na dnie szuflady paczkę płatków ryżowych i nie miałam pojęcia co z nimi zrobić. Jutro będzie pyszne śniadanko, jagód nie mam, ale może rano będzie mi się chciało iść na rynek, jak nie to będzie z malinami i czarną porzeczką. Dzięki za przepis, na pewno będzie pyszne. ~Marta 2012-07-18 18:46:44.938 Razowe orkiszowe drożdżówki z wiśniami i marcepanem (lakto-ovo-wege) Robię podobne (przepis prawie taki sam, ale oczywiście bez jajka) z różnymi owocami. Najbardziej smakuje mi z malinami i jeżynami - świetnie się komponują z marcepanem. W zimie z mrożonych owoców też wychodzi. Acha i cukier daję nierafinowany trzcinowy, a nie brązowy, i jeszcze do ciasta dodaję 1-2 łyżki oliwy, łatwiej się wtedy zagniata. Używam tylko jednego rodzaju mąki orkiszowej, bo nie wiem po co sobie życie utrudniać komplikując przepis. Polecam wszystkim weganom wyrzucenie jajka (od jakiej kury by nie było) z przepisu oraz zastąpienie mleka krowiego sojowym waniliowym, ciasto nic na tym nie ucierpi, a wręcz przeciwnie :-) ~Marta 2012-07-18 18:41:17.911 ![]() niee, miałam świeży rozmaryn z własnego ogródka. może kwestia tego, że go nie posiekałam? sama już nie wiem :<. majczi 2012-07-18 16:18:55.622 ![]() może miałaś jakiś zwietrzały rozmaryn? nie pojmuję jak mógł być nie aromatyczny, przecież on sam w sobie jest potęgą smaku! MEDeah 2012-07-18 15:21:43.078 A'la risotto z pieczarkami i papryką (wegańska) Właśnie zjadłam, pyszne! ~Magda 2012-07-18 15:14:07.371 ![]() kurczę no jakoś słabo aromatyczne to danie. na woreczek ugotowanego bobu użyłam aż pół szklanki lisków rozmarynu, niestety trochę się zawiodłam, bo ani podczas smażenia, ani po nim nie unosił się w kuchni żaden aromat. w smaku też bez różnicy (pomiędzy bobem z ziołami a bez nich). uratowałam to danie czosnkiem, pomidorami i makaronem. nie wiem, może coś źle zrobiłam, ale totalnie nie rozumiem zachwytów ;). majczi 2012-07-18 13:38:47.289 ![]() Uwielbiam buraki i mleko kokosowe. Przepis bankowo do wypróbowania. Mam tylko pytanie, czy nie można gotować buraków normalnie jak w barszczu, tzn razem z bulionem? Natka 2012-07-18 12:49:46.097 ![]() Kolor znakomity, aż ślinka leci..;) Natka 2012-07-18 12:47:21.326 Oryginalna grecka musaka dla wegetarian (pod beszamelem) (lakto-wege) a co do bakłażanów wymisliłam własny sposób obróbki cieplnej. Po wyatrciu soli ręcznikiem papierowym, wkładam je do miski i polewam olejem w niewielkiej ilości, tak żeby po prostu nie wyschły w trakcie pieczenie. Następnie układam jedną warstwą na kratce w piekarniku (pod spodem blacha z papierem lub folia na cieknące soki) i do piekarnika - 200st pod grillem lub górną grzałką i przewracam na drugą stronę do zrumienienia ~azumi 2012-07-18 12:27:26.11 Oryginalna grecka musaka dla wegetarian (pod beszamelem) (lakto-wege) sos beszamelowy - najlepiej dodawać zimne mleko w niewielkiej ilości, niemlaże po łyżce, dopiero jak się rozrzedzi dostatecznie wlać mleka tyle ile potrzeba. A w razie grudek zmiksować blenderem/żyrafą u nas w domu zwaną bziukaczem :) ~azumi 2012-07-18 12:23:27.401 ![]() Ja dodałam jeszcze oliwki i pora, a i keczup ;P I jadłam z ryżem, pasuje idealnie :) Świetny przepis! DyingBride666 2012-07-17 21:48:26.465 Sałatka gyros ;) (wegańska) Pierwsza liga :) baszurka 2012-07-17 18:56:24.371 ![]() I jeszcze jedno - nasiona prażę na suchej patelni. kates 2012-07-17 18:20:50.282 ![]() Ja zamiast słonecznika dają uprażone migdały w płatkach, dodatkowo do oliwy daję czosnek (odrobinę) i posypuję pokrojoną fetą lub tofu w zależności co akurat mam w lodówce - z makaronem może być pełnowartościowym posiłkiem. kates 2012-07-17 18:19:51.073 ![]() Mądrym posunięciem jest zamrożenie własnych truskawek w sezonie... Ograniczeniem może być objętość zamrażarki ;) patrycccja 2012-07-17 16:23:06.654 Młoda kapusta na wzór łazanek (wegańska) Baaardzo mi smakuje Twoja kapusta.Jak gotowalam drugi raz to dodalam kminek i papryczke chilli,tez mi smakowalo.Pozdrawiam ~Ola 2012-07-17 14:50:12.572 ![]() bardzo podobne do puszka.pl/przepis/5305-makaron_na_zielono-z_bobem_i_pesto.html - wolę wersję z pomidorem jednak :) navia 2012-07-17 10:09:44.26 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() navia 2012-07-17 09:47:27.974 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |