7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kompot jabłkowy z goździkami

Doskonały napój na upalne dni, jako dodatek do wszelkich potraw i nie tylko. Smacznego!

Średnia ocena: [4.0 z 2 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [6]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

6 jabłek
cytryna
3-4 łyżki miodu (kto nie lubi, może użyć cukru lub czegoś innego)
goździki
2,5 litra wody

Przygotowanie:

Z jabłek wydrążamy ogryzki, kroimy je w ćwiartki razem ze skórką, wrzucamy do około 2,5 litra wody, gotujemy. Podczas gotowania dodajemy pokrojoną w plastry cytrynę, 3-4 łyżki miodu i goździki.
Nadesłał(a) ~Spinka, dnia: Sep 14, 2003
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

Goździków? Od 0 do 3? Jak ci będzie mało, dodasz następnym razem więcej :)
patrycccja Aug 19, 2012

a ile goździków ?
lovela5 Aug 8, 2012

Max. 15 minut (po zagotowaniu zmniejszam gaz na minimum). Co do gatunku jabłek to jeszcze nie wiem jakie są najlepsze, ale antonówki świetnie się sprawdzają :)
patrycccja Sep 24, 2010

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kompot jabłkowo-śliwkowy (wegańska)
Kompot jabłkowo-aroniowy (wegańska)
Kompot jabłkowy z suszonymi morelami (wegańska)
Chutney jabłkowy z cynamonem, goździkami i cayenne (wegańska)
Kompot z truskawek (wegańska)
Kompot "suszony" (wegańska)
Kompot wigilijny (wegańska)
Kompot z konfitur poziomkowych (wegańska)
Kisiel/ kompot z żurawin (wegańska)
Antyżylakowa jarzębina (kompot) (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas