
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Fasolka szparagowa w sosie śmietanowo-koperkowymUwielbiamy fasolkę szparagową. Jemy jej mnóstwo, a oto inny sposób podania - dla urozmaicenia.
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:ok.300 g fasolki szparagowej
mała cebula papryka żółta koperek śmietana 30% (mały pojemniczek) kawałeczek sera żółtego - ok. 4 plasterki sól pieprz kolorowy kurkuma Przygotowanie:
Fasolkę gotujemy do miękkości na osolonej wodzie.
Jednocześnie przygotowujemy sos. Na oleju przesmażamy bardzo drobno posiekaną cebulkę i paprykę. Przyprawiamy mocno - sos powinien być bardzo intensywny w smaku i dosyć słony. Następnie wlewamy śmietanę 30% i dodajemy rozdrobniony kawałek sera żółtego. Gotujemy na dużym ogniu - sos powinien odparować i nieco zgęstnieć. Na koniec dodajemy posiekany koperek. Polewamy fasolkę, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i gotowe:)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Fasolka szparagowa w sosie śmietanowym (lakto-wege)Sałatka z białych szparagów z sosem śmietanowo-koperkowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym (wegańska) Sos warzywny z fasolką szparagową i granulatem sojowym (lakto-wege) Fasolka szparagowa z sosem sojowym i oliwą (wegańska) Fasolka szparagowa w prostym sosie pomidorowym (wegańska) Sałatka makaronowa z fasolką szparagową i sosem pomidorowym (wegańska) Fasolka szparagowa z cebulką i sosem balsamicznym (sałatka) (wegańska) Fasolka szparagowa w sosie z pieczonej papryki (wegańska) Kapusta (biała lub kiszona) w sosie śmietankowo-koperkowym (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
majczi Aug 7, 2012