Fatayer to arabska przekąska, szczególnie popularna w Syrii i Libanie, podawana w kilku wariantach smakowych. Jest to lekkie danie, które można spożywać od razu po upieczeniu, lecz spokojnie odgrzewać. Wizyta w arabskiej knajpce zainspirowała mnie do upieczenia własnych diy fatayerów, wyniki widzicie na zdjęciach :)
Przepyszny sposób na "oswojenie" kaszy jaglanej - jeśli nie jedliście jej do tej pory, to polecam wypróbować ten przepis, bo jaglanka bajecznie komponuje się z suszonymi pomidorami :). Przy tym danie jest proste i szybkie w przygotowaniu, a i nadaje się do zapakowania i zabrania ze sobą do pracy. Smakuje na ciepło jako obiad i na zimno - jako sałatka.
Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię.
Podany z ryżem i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)
Gotowych kotletów sojowych można użyć także do przygotowania pysznego gulaszu. Dla tych z Was, którzy lubią polską kuchnię.
Podany z ryżem i ogórkiem kiszonym smakuje wybornie:)