7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Fatayer (pieczone drożdżowe "pierogi" ze szpinakiem)Fatayer to arabska przekąska, szczególnie popularna w Syrii i Libanie, podawana w kilku wariantach smakowych. Jest to lekkie danie, które można spożywać od razu po upieczeniu, lecz spokojnie odgrzewać. Wizyta w arabskiej knajpce zainspirowała mnie do upieczenia własnych diy fatayerów, wyniki widzicie na zdjęciach :)
Średnia ocena:
[4.0
/ 1 ocena]
| dodaj ocenę
| komentarze [1]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki: 4ciasto:
50 dag mąki 25 g drożdży 1 szklanka ciepłej wody 1/4 oliwy z oliwek lub oleju 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka soli farsz: 450 g szpinaku sok z 1 średniej cytryny 4 ząbki czosnku 1 średnia cebula sól pieprz mieszanka przypraw rodem z Bliskiego Wschodu, co kto lubi, co kto ma - np. pieprz czarny, kumin, cynamon, imbir, kardamon, kozieradkę, chilli, może być curry itp. Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Pieczone pełnoziarniste pierogi ze szpinakiem i słonecznikiem (wegańska)Duże pieczone pierogi (lakto-wege) Pierogi drożdżowe z owocami sezonowymi (wegańska) Smażone pierogi drożdżowe z pieczarkami (wegańska) Pieczone pierogi z grzybami i ryżem (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z kapustą i pieczarkami (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z farszem brokułowym (wegańska) Pierogi zielono-białe ze szpinakiem i bryndzą (bez ograniczeń) Pieczone pierogi z nadzieniem ryżowo-grzybowym (bez ograniczeń) Pieczone pierogi argentyńskie z wielowarzywnym nadzieniem (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
nasse Nov 13, 2013