Potrawa australijska, szybka do zrobienia z pysznym efektem :) Są to ciastka (bułki) do popołudniowej herbatki. Jeść od razu po upieczeniu - najlepiej smakują ciepłe z domową bitą śmietaną i dżemem (razem).
ta zapiekanke, moza dowolnie modyfikowac i dodawac do niej np parowki sojowe czy inne przetwory z soji czy soczewicy, moze byc podawana jako samodzilna potrawa, lub jako 'ziemniaki troche inne niz zawsze' ;)
Potrawa, z racji na dość długi czas przygotowania, idealna na leniwe weekendowe śniadanka we dwoje :) Smakuje wspaniale z gorącą herbatką. Życzę smacznego!
Dobry ten pasztecik zarówno na chlebku jak i jako przekąska w towarzystwie surówek. Smakował nawet mojemu mięsożernemu chłopakowi, dopóki nie wiedział że to z płatkami owsianymi i z mlekiem ;-)
Pomysł na potrawę zrodził się w upalny dzień, który odbiera apetyt na ciepłe dania oraz z niedzielnego rozleniwienia :) Jednak dzięki orzeźwiającemu dodatkowi w postaci jogurtu smakuje doskonale nawet, gdy jest bardzo gorąco.