7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


To było moje pierwsze zrobione samodzielnie ciasto i wyszło naprawdę nieźle. Zamiast wisienek dodałam banany i było pyszne :)
satsugoi Sep 13, 2015

czy ktoś robił z innymi owocami? np mrożone truskawki? czy w ogóle mrożone owoce się nie nadają do tego ciasta?
~Agnes_ Jun 20, 2015

Czy mozna zastapic zwykla make bezglutenowa np.ryzowa lub uniwersalna mieszanka np. Schar. Czy zamiast proszku moze byc soda oczyszczona. Proszki zawieraja make pszenna, a nie mam bezglutenowego.
~izabela Jul 28, 2014

Mi sie udalo:) cukru nie dalam wcale o bialkach zapomnialam hehe:D ale wyszlo. fajny przpis, dziekuje
~betka Aug 23, 2012

Własnie się piecze. Dałam troszkę więcej jogurtu 200 ml. bo ciasoto było za gęste i mikser nie chciał mieszać. Mam nadzieję ze wyjdzie
~Beata Apr 27, 2012

Niestety ciasto mi nie wyszło. Zrobiłam z podwójnej porcji i wyszedł okrutny zakalec, wręcz gniot niesamowity.... Może coś zrobiłam nie tak, ale ta część z mąką była bardzo, bardzo gęsta, nie nadawała się do mieszania mikserem....I jak to wymieszać z pianą z białek?
Salandra Feb 26, 2012

Chciałabym zrezygnować z cukru w tym cieście i zastąpić go słodzikiem. Jak powinnam zmienić proporcje składników?
almandyn Nov 11, 2011

Wypróbowałam ten przepis:)mniam..... Miałam tylko jeden słoik wiśni i to troszkę za mało- ok. 300g, przydałoby się więcej:( Ale ogólne pychotka:)
~Ola B. Apr 23, 2011

A w prodiżu wyjdzie ? Ja mam taki podłużny, grzeje tylko od góry.
~N Nov 11, 2009

Wlasnie ciasto sie piecze,zrobilysmy z kumpelá, teraz czekamy na rezultat. Ale oblizalysmy miske i bylo pyszne:)
~Selma Oct 4, 2009

Ja mam tylko jedno ale - ciasto długo nie poleży - bo robi się z niego piernik ;/
Olenika92 Jul 13, 2009

Robię to ciasto już od jakiegoś czasu i jestem jego ogromną fanką :D
efedrina Apr 5, 2009

Pyszne choć zrobiłam z czereśniami. Yammy! Serdecznie polecam!
Olenika92 Jul 17, 2008

dzien dobry
a co moge uzyc zamiast jogurtu naturalnego, moze byc kefir
autor anonimowy Jan 21, 2008

ja właśnie zrobiłem- nie dodałem tylko kakao - zamist tego cukier waniliowy- cisto pycha, niewprawionemu facetowi zrobienie zajęło ok 15 min + 40 min pieczenie. Polecam - dzieciaki się zajadają
autor anonimowy Jan 12, 2008

i po 55 minutach moglam juz wyciagnac z piekarnika ciacho.. pewnie to zalezy od piekarnika a moj jest stary ale bardzo sie przywiazałam., tez teraz rozplywam sie pod wplywem smaku ciasta:) A jeszcze zrezygnowalam z kakaa bo ciasto robilam ze sliwkami :P bardzo dobre.. polecam!!
~aleksandra Jul 14, 2007

juz 10minut ciasto w piekarniku siedzi :) no zobaczymy co z tego bedzie, podwoiłam składniki bo cos mi sie malo wydawało i chyba slusznie:P a i co do czasu przygotowania hm.. 10min?! To chyba na speedzie bo ja robilam 1,5h :P
~aleksanda Jul 14, 2007

Zrobiłam to ciasto nie patrząc na to co w nawiasach napisane jeśli idzie o wagę szklanki mąki czy cukru.Zrobiłam z podwojnej porcji,czyli 3 szklanki mąki i niecałe 2 szklanki cukru.Ciasto wyszło bardzo dobre.Poleciłam już znajomym.
autor anonimowy Jul 4, 2007

Nie pamiętam dokładnie, ale znając siebie nie chciałoby mi się ważyć i odmierzać składników, raczej na pewno użyłam szklanek i wyszło w porządku.
~kszsz May 3, 2007

Z chęcią zrobiłabym to ciasto, ale zastanawiam się nad proporcjami... . W przepisie podane jest, że należy użyć 1 szklanki cukru, wg autora jest to 125 g. Chciałabym zauważyć, iż 1 szklanka cukru waży 220 g, a nie 125, więc nie wiem, która wielkość jest właściwa dla tego przepisu. To samo dotyczy mąki. 1.5 szkl. mąki nie waży 150g, a ok. 255 g. Nie chodzi mi o to, żeby się czepiać, ale różnica będzie kolosalna jeśli użyję 125 g cukru zamiast 220g oraz 150 g mąki zamiast 255g przy zachowaniu proporcji pozostałych składników. Pytanie więc brzmi: jakie proporcje zastosowały te osoby, które już robiły to ciasto i którym to ciasto się udało :-) Ps. Zakładam, że 1 typowa szklanka mieści 250 ml wody.
~ewa Apr 30, 2007

Mniam mniam Polecam ciasto przepyszne
~Martinioska Dec 2, 2006

Ciasto znakomite!!!!!!!!!!!! ale po małej modyfikacji to dopiero poezja .A zmiany polegaly na tym iż najlepiej wybrać się do najbliższej ciastkarni i poprostu kupić sobie taki kawałek jaki jestesmy w stanie zjeść!!! 100% satysfakcji . Pozdrawiam i zabieram się do przetestowania następnych przepisów - może jakiś sernik bez sera!
~ciasteczkowy potwór Nov 8, 2006

na oko przepis wyglada fajnie jeszcze nie upieklam ale zamierzam... :)
~judyta Oct 2, 2006

I co mam zrobić? Przepis mi się podoba, chcę je upiec, ale mam teraz mieszane uczucia, po tych komentarzach.
~Joka Aug 23, 2006

Autorze Anonimowy!!!! Tą samą treścią komentarza czepiałaś się innej Pani na innej stronie. Robisz to celowo???NIe zatruwaj życia ludziom.DZIDA
autor anonimowy Aug 2, 2006

nie jedzcie tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 1 razem spalilo mi sie jednak uwarzalam ze jest cos nie wporzadku z emna skoro sa tu akie pozytywne komentarze ale to bzdura!!!!!!!! za drugim razem zatrulam sie skladniki sa nieproporcjonalne nic nie wyrasta wie ckilkakrotnie ja i moja babcia sprawdzilismy ze jest to bledny i okrutny przepis nawet moja babcia byla przeciwna internetowi ale u wirzeylam ze jednak mozna na ludziach polegac a jej przepisy zdawna dawien z e starych ksiazek kucharskich moglby byc nawet gorsze teraz wiem ze sie mylilam......................................
autor anonimowy Jul 20, 2006

W smaku okazało się niezłe, ale musiałam je piec 80 minut, nie wiem więc czy jeszcze je będę robiła
autor anonimowy Jun 20, 2006

ciasto pycha :) ja robiłam z jabłkami i też wszystkim smakowało.
~ja :) Feb 17, 2006

a mi nie wyszlo hmm moze mialam zly dzien wyszlo mi takie jakies zbite
~aga Dec 11, 2005

właśnie przed chwilą wyjełam z piekarnika i.....jestem bardzo mile zaskoczona wyszło puszyste, lekko wilgotne i świetne w smaku. Ja zrobiłam z potarkowaną gorzką czekoladą i odmrożonymi wiśniami, bez cynamonu POLECAM
~Meryl Oct 21, 2005

Pychotka :)
~Daro Oct 16, 2005

Witaj:):) Bardzo dobre ciasto ,już wyprobowałam i nie tylko ja .Znajomi również są zachwyceni tym przepisem i tyle możliwości robienia tego ciasta na różne sposoby:):) pozdrawiam
~tora Oct 8, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas