7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Ciasto kakaowo-jogurtowe z wiśniami (bez tłuszczu)

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   


To było moje pierwsze zrobione samodzielnie ciasto i wyszło naprawdę nieźle. Zamiast wisienek dodałam banany i było pyszne :)
satsugoi 2015-09-13 12:54:29.445

czy ktoś robił z innymi owocami? np mrożone truskawki? czy w ogóle mrożone owoce się nie nadają do tego ciasta?
~Agnes_ 2015-06-20 11:48:20.451

Czy mozna zastapic zwykla make bezglutenowa np.ryzowa lub uniwersalna mieszanka np. Schar. Czy zamiast proszku moze byc soda oczyszczona. Proszki zawieraja make pszenna, a nie mam bezglutenowego.
~izabela 2014-07-28 00:03:40.311

Mi sie udalo:) cukru nie dalam wcale o bialkach zapomnialam hehe:D ale wyszlo. fajny przpis, dziekuje
~betka 2012-08-23 13:34:11.735

Własnie się piecze. Dałam troszkę więcej jogurtu 200 ml. bo ciasoto było za gęste i mikser nie chciał mieszać. Mam nadzieję ze wyjdzie
~Beata 2012-04-27 12:55:04.17

Niestety ciasto mi nie wyszło. Zrobiłam z podwójnej porcji i wyszedł okrutny zakalec, wręcz gniot niesamowity.... Może coś zrobiłam nie tak, ale ta część z mąką była bardzo, bardzo gęsta, nie nadawała się do mieszania mikserem....I jak to wymieszać z pianą z białek?
Salandra 2012-02-26 14:31:06.097

Chciałabym zrezygnować z cukru w tym cieście i zastąpić go słodzikiem. Jak powinnam zmienić proporcje składników?
almandyn 2011-11-11 21:29:49.987

Wypróbowałam ten przepis:)mniam..... Miałam tylko jeden słoik wiśni i to troszkę za mało- ok. 300g, przydałoby się więcej:( Ale ogólne pychotka:)
~Ola B. 2011-04-23 12:45:23.176

A w prodiżu wyjdzie ? Ja mam taki podłużny, grzeje tylko od góry.
~N 2009-11-11 21:27:41.096

Wlasnie ciasto sie piecze,zrobilysmy z kumpelá, teraz czekamy na rezultat. Ale oblizalysmy miske i bylo pyszne:)
~Selma 2009-10-04 18:32:06.824

Ja mam tylko jedno ale - ciasto długo nie poleży - bo robi się z niego piernik ;/
Olenika92 2009-07-13 18:37:32.71

Robię to ciasto już od jakiegoś czasu i jestem jego ogromną fanką :D
efedrina 2009-04-05 16:57:17.313

Pyszne choć zrobiłam z czereśniami. Yammy! Serdecznie polecam!
Olenika92 2008-07-17 14:47:30.305

dzien dobry
a co moge uzyc zamiast jogurtu naturalnego, moze byc kefir
autor anonimowy 2008-01-21 00:00:00.0

ja właśnie zrobiłem- nie dodałem tylko kakao - zamist tego cukier waniliowy- cisto pycha, niewprawionemu facetowi zrobienie zajęło ok 15 min + 40 min pieczenie. Polecam - dzieciaki się zajadają
autor anonimowy 2008-01-12 00:00:00.0

i po 55 minutach moglam juz wyciagnac z piekarnika ciacho.. pewnie to zalezy od piekarnika a moj jest stary ale bardzo sie przywiazałam., tez teraz rozplywam sie pod wplywem smaku ciasta:) A jeszcze zrezygnowalam z kakaa bo ciasto robilam ze sliwkami :P bardzo dobre.. polecam!!
~aleksandra 2007-07-14 00:00:00.0

juz 10minut ciasto w piekarniku siedzi :) no zobaczymy co z tego bedzie, podwoiłam składniki bo cos mi sie malo wydawało i chyba slusznie:P a i co do czasu przygotowania hm.. 10min?! To chyba na speedzie bo ja robilam 1,5h :P
~aleksanda 2007-07-14 00:00:00.0

Zrobiłam to ciasto nie patrząc na to co w nawiasach napisane jeśli idzie o wagę szklanki mąki czy cukru.Zrobiłam z podwojnej porcji,czyli 3 szklanki mąki i niecałe 2 szklanki cukru.Ciasto wyszło bardzo dobre.Poleciłam już znajomym.
autor anonimowy 2007-07-04 00:00:00.0

Nie pamiętam dokładnie, ale znając siebie nie chciałoby mi się ważyć i odmierzać składników, raczej na pewno użyłam szklanek i wyszło w porządku.
~kszsz 2007-05-03 00:00:00.0

Z chęcią zrobiłabym to ciasto, ale zastanawiam się nad proporcjami... . W przepisie podane jest, że należy użyć 1 szklanki cukru, wg autora jest to 125 g. Chciałabym zauważyć, iż 1 szklanka cukru waży 220 g, a nie 125, więc nie wiem, która wielkość jest właściwa dla tego przepisu. To samo dotyczy mąki. 1.5 szkl. mąki nie waży 150g, a ok. 255 g. Nie chodzi mi o to, żeby się czepiać, ale różnica będzie kolosalna jeśli użyję 125 g cukru zamiast 220g oraz 150 g mąki zamiast 255g przy zachowaniu proporcji pozostałych składników. Pytanie więc brzmi: jakie proporcje zastosowały te osoby, które już robiły to ciasto i którym to ciasto się udało :-) Ps. Zakładam, że 1 typowa szklanka mieści 250 ml wody.
~ewa 2007-04-30 00:00:00.0

Mniam mniam Polecam ciasto przepyszne
~Martinioska 2006-12-02 00:00:00.0

Ciasto znakomite!!!!!!!!!!!! ale po małej modyfikacji to dopiero poezja .A zmiany polegaly na tym iż najlepiej wybrać się do najbliższej ciastkarni i poprostu kupić sobie taki kawałek jaki jestesmy w stanie zjeść!!! 100% satysfakcji . Pozdrawiam i zabieram się do przetestowania następnych przepisów - może jakiś sernik bez sera!
~ciasteczkowy potwór 2006-11-08 00:00:00.0

na oko przepis wyglada fajnie jeszcze nie upieklam ale zamierzam... :)
~judyta 2006-10-02 00:00:00.0

I co mam zrobić? Przepis mi się podoba, chcę je upiec, ale mam teraz mieszane uczucia, po tych komentarzach.
~Joka 2006-08-23 00:00:00.0

Autorze Anonimowy!!!! Tą samą treścią komentarza czepiałaś się innej Pani na innej stronie. Robisz to celowo???NIe zatruwaj życia ludziom.DZIDA
autor anonimowy 2006-08-02 00:00:00.0

nie jedzcie tego!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za 1 razem spalilo mi sie jednak uwarzalam ze jest cos nie wporzadku z emna skoro sa tu akie pozytywne komentarze ale to bzdura!!!!!!!! za drugim razem zatrulam sie skladniki sa nieproporcjonalne nic nie wyrasta wie ckilkakrotnie ja i moja babcia sprawdzilismy ze jest to bledny i okrutny przepis nawet moja babcia byla przeciwna internetowi ale u wirzeylam ze jednak mozna na ludziach polegac a jej przepisy zdawna dawien z e starych ksiazek kucharskich moglby byc nawet gorsze teraz wiem ze sie mylilam......................................
autor anonimowy 2006-07-20 00:00:00.0

W smaku okazało się niezłe, ale musiałam je piec 80 minut, nie wiem więc czy jeszcze je będę robiła
autor anonimowy 2006-06-20 00:00:00.0

ciasto pycha :) ja robiłam z jabłkami i też wszystkim smakowało.
~ja :) 2006-02-17 00:00:00.0

a mi nie wyszlo hmm moze mialam zly dzien wyszlo mi takie jakies zbite
~aga 2005-12-11 00:00:00.0

właśnie przed chwilą wyjełam z piekarnika i.....jestem bardzo mile zaskoczona wyszło puszyste, lekko wilgotne i świetne w smaku. Ja zrobiłam z potarkowaną gorzką czekoladą i odmrożonymi wiśniami, bez cynamonu POLECAM
~Meryl 2005-10-21 00:00:00.0

Pychotka :)
~Daro 2005-10-16 00:00:00.0

Witaj:):) Bardzo dobre ciasto ,już wyprobowałam i nie tylko ja .Znajomi również są zachwyceni tym przepisem i tyle możliwości robienia tego ciasta na różne sposoby:):) pozdrawiam
~tora 2005-10-08 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas