7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Laddu - słodkie kulki z prażonej mąki pszennej i kukurydzianej

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

można samemu zrobić mąkę z grochu. wystarczy zmielić w blenderze suchy groch w połówkach (ten żółty), albo cieciorkę, inaczej ciecierzycę, zwaną grochem włoskim
jovana Mar 4, 2009

bardzo mnie caciekawiło to ladoo, lecz niestety nigdzie nie moge znaleźć tej mąki groszkowej, czy moglibyśćie napisać, co można dać zamiast tej mąki lub gdzie ją można znaleźć ?
~grzech Aug 10, 2008

a tego masła to ile?
~Ewa Aug 31, 2005

jadłam wcześniej laddu w indyjskiej restauracji i naprawdę mi smakowały. Teraz zrobiłam je sama i też są dobre ale się rozpadają lekko i nie mają tej konsystencji jak te z indyjskiej restauracji
~groszek Aug 30, 2005

moja rodzina wsuwa to w hurtowych ilościach - do kawy :D
~Liluch Aug 21, 2005

zamiast mąki kuku można dać groszkowej :) a jak ostygnie ulepić kulki i posypać cukrem pudrem - zupełnie jak w kabhi khushi kabhie gham ;)
~Liluch Aug 20, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas