
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką
Rodzaj diety: lakto-wege
Składniki:1 dużo kalafior
15 dag startego parmezanu pomidor pół czerwonej papryki sól tłuszcz do formy natka pietruszki do posypania Przygotowanie:
Kalafior podzielić na róże, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej kalafior, posypać parmezanem. Pomidora i paprykę opłukać, pokroić w kostkę i posypać nimi kalafior. Wstawić do piekarnika o temperaturze 190°C. Zapiekać do momentu stopienia się parmezanu. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Nadesłał(a) shoamin,
dnia: Aug 6, 2005
Źródło/autor przepisu: Piśmidło (prawdopodobnie "Przyjaciółka" mamy)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia?
zgłoś to administratorowi
Nowe komentarze:Podziel się wrażeniamiDodaj komentarz |
Podobne wg nazwy:Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)Kalafior z ziemniakami, pomidorami i papryką (wegańska) Kalafior zapiekany z ziemniakiem, pomidorem i ogórkiem kwaszonym (wegańska) Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege) Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege) Kalafior zapiekany w serze (lakto-wege) Kalafior zapiekany z pieczarkami (lakto-wege) Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege) Kalafior duszony w pomidorach (wegańska) Pióra ogrodnika [Penne dell`ortolano] - makaron z kalafiorem, ziemniakami i parmezanem (lakto-wege) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
~kot Feb 12, 2007