7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Kalafior zapiekany pod parmezanem z pomidorem i papryką



Rodzaj diety: lakto-wege

Składniki:

1 dużo kalafior
15 dag startego parmezanu
pomidor
pół czerwonej papryki
sól
tłuszcz do formy
natka pietruszki do posypania

Przygotowanie:

Kalafior podzielić na róże, ugotować na półmiękko w lekko osolonej wodzie, odcedzić. Żaroodporną formę wysmarować tłuszczem, ułożyć w niej kalafior, posypać parmezanem. Pomidora i paprykę opłukać, pokroić w kostkę i posypać nimi kalafior. Wstawić do piekarnika o temperaturze 190°C. Zapiekać do momentu stopienia się parmezanu. Posypać posiekaną natką pietruszki.
Nadesłał(a) shoamin, dnia: 2005-08-06 00:00:00.0
Źródło/autor przepisu: Piśmidło (prawdopodobnie "Przyjaciółka" mamy)
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

parmezan nie jest serem wegetarianskim (musi byc robiony na tradycyjnych receptach zawierajacych cieleca podpuszczke) wiec chyba lepiej uzyc innego sera:)
~kot 2007-02-12 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Zupa włoska - z kalafiorem, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
Kalafior z ziemniakami, pomidorami i papryką (wegańska)
Kalafior zapiekany z ziemniakiem, pomidorem i ogórkiem kwaszonym (wegańska)
Ryż zapiekany z marchewką, fasolką szparagową, pomidorami i parmezanem (lakto-wege)
Cykoria zapiekana z parmezanem (lakto-wege)
Kalafior zapiekany w serze (lakto-wege)
Kalafior zapiekany z pieczarkami (lakto-wege)
Kalafior zapiekany pod żółtym serem (lakto-wege)
Kalafior duszony w pomidorach (wegańska)
Pióra ogrodnika [Penne dell`ortolano] - makaron z kalafiorem, ziemniakami i parmezanem (lakto-wege)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas