7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

coz za malo konkretny przepis, nie wiem z niego nic!
~magda Aug 1, 2014


git, robiłam w ten sposób bakłażana na pizzę i bardzo dobrze wyszedł, mniej tłusty niż z patelni :) piekłam w ok. 180* z termoobiegiem, szybko się zrobił.
majczi Jul 18, 2013

bakłażany trzeba posolić może i dla smaku może żeby zabić goryczkę ale też nie wchłaniają tak oliwy a z kolei bez oliwy zrobią się wióry
Galna Mar 17, 2011

Kto pisał ten przepis? Brzmi bardzo dziwnie - "mam nadzieję, że rozumiesz"...
~smakowite Nov 3, 2010

tym razem mi się przypalił ;p ale i tak pyszny ;d
Magda-Andrzej Aug 18, 2010

Pierwszy raz przyrządzałam bakłażana - wyszedł cudowny, lekki, świetnie smakuje. Do kanapek - mniam, mniam. :)Chyba zacznę uwielbiać bakłażany ;-)
iskierka Aug 17, 2010

Ja robię bez czosnku, aczkolwiek wypróbuję i tą wersję. :)
Co do czasu pieczenia - to na pewno krócej niż cukinię, bo zawsze jak piekę je razem to cukinia jest akurat, a bakłażan się spieka (chociaż w smaku i tak suuuper).
Irokezik91 Jul 25, 2010

jak długo mniej więcej w waszych piekarnikach siedzi taki jegomość bakłażan?
MEDeah Jun 24, 2010

przepyszne;) pierwszy raz bakłażana piekłam i mniam mniam :-) bakłażan w tej postaci będzie częściej u mnie. :) 5/5 :)
~Silverka Oct 28, 2009

jak na to, że przesadziłam z olejem to nawet dobry:)
Magda-Andrzej May 31, 2009

Ten przepis to moje pierwsze spotkanie z bakłażanem, od pewnego czasu często je sobie piekę i się nimi zajadam, tylko że jest jedno "ale".

Nigdy nie udało mi się kupić bakłażana, którego skórka po upieczeniu jest jadalna, zawsze muszę go obierać :/
A ona tak ładnie wygląda, ehhh...
Mja Jan 18, 2009

To jest po prostu coś cudownego.
Piekę i bakłażany i małe cukinie. Smak i efekt rewelacyjny :)
Własnie wstawiłam do piekarnika bakłażanka, za chwilę będę mieć pyszne śniadanie, mmm
kordonia Dec 6, 2008

Spróbowałam wczoraj :D Bardzo dobre :P Troche kojarzą mi się z jabłkami.
Dziwnograj Sep 21, 2008

kocham sezon bakłażanów :)jak bakłazan ma wystarczająco tłuszczu, to się robi po prostu ładny. to po nim widać. a jak ma juz za dużo, to się za mocno błyszczy. ale jak się poczeka, to on ten nadmiar wchłonie :)
~Liluch Aug 20, 2005

właśnie wróciłem ze sklepu z bakłażanem w jednej i patisonem w drugiej w łapce - obydwa kosztowały mnie w sumie 1.01 złotego - nic tylko objadac się codziennie!!!!!
~kejszo Aug 9, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas