7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ
<< powrót do przepisu

Pieczony bakłażan najlepszy do kanapek

- Komentarze do przepisu -

dodaj własny komentarz   

coz za malo konkretny przepis, nie wiem z niego nic!
~magda 2014-08-01 15:00:53.622


git, robiłam w ten sposób bakłażana na pizzę i bardzo dobrze wyszedł, mniej tłusty niż z patelni :) piekłam w ok. 180* z termoobiegiem, szybko się zrobił.
majczi 2013-07-18 14:09:11.943

bakłażany trzeba posolić może i dla smaku może żeby zabić goryczkę ale też nie wchłaniają tak oliwy a z kolei bez oliwy zrobią się wióry
Galna 2011-03-17 15:42:06.365

Kto pisał ten przepis? Brzmi bardzo dziwnie - "mam nadzieję, że rozumiesz"...
~smakowite 2010-11-03 23:11:35.348

tym razem mi się przypalił ;p ale i tak pyszny ;d
Magda-Andrzej 2010-08-18 14:09:45.865

Pierwszy raz przyrządzałam bakłażana - wyszedł cudowny, lekki, świetnie smakuje. Do kanapek - mniam, mniam. :)Chyba zacznę uwielbiać bakłażany ;-)
iskierka 2010-08-17 14:19:03.112

Ja robię bez czosnku, aczkolwiek wypróbuję i tą wersję. :)
Co do czasu pieczenia - to na pewno krócej niż cukinię, bo zawsze jak piekę je razem to cukinia jest akurat, a bakłażan się spieka (chociaż w smaku i tak suuuper).
Irokezik91 2010-07-25 13:15:07.819

jak długo mniej więcej w waszych piekarnikach siedzi taki jegomość bakłażan?
MEDeah 2010-06-24 15:03:31.5

przepyszne;) pierwszy raz bakłażana piekłam i mniam mniam :-) bakłażan w tej postaci będzie częściej u mnie. :) 5/5 :)
~Silverka 2009-10-28 16:04:49.459

jak na to, że przesadziłam z olejem to nawet dobry:)
Magda-Andrzej 2009-05-31 18:41:49.603

Ten przepis to moje pierwsze spotkanie z bakłażanem, od pewnego czasu często je sobie piekę i się nimi zajadam, tylko że jest jedno "ale".

Nigdy nie udało mi się kupić bakłażana, którego skórka po upieczeniu jest jadalna, zawsze muszę go obierać :/
A ona tak ładnie wygląda, ehhh...
Mja 2009-01-18 06:30:11.564

To jest po prostu coś cudownego.
Piekę i bakłażany i małe cukinie. Smak i efekt rewelacyjny :)
Własnie wstawiłam do piekarnika bakłażanka, za chwilę będę mieć pyszne śniadanie, mmm
kordonia 2008-12-06 11:46:32.233

Spróbowałam wczoraj :D Bardzo dobre :P Troche kojarzą mi się z jabłkami.
Dziwnograj 2008-09-21 11:04:30.719

kocham sezon bakłażanów :)jak bakłazan ma wystarczająco tłuszczu, to się robi po prostu ładny. to po nim widać. a jak ma juz za dużo, to się za mocno błyszczy. ale jak się poczeka, to on ten nadmiar wchłonie :)
~Liluch 2005-08-20 00:00:00.0

właśnie wróciłem ze sklepu z bakłażanem w jednej i patisonem w drugiej w łapce - obydwa kosztowały mnie w sumie 1.01 złotego - nic tylko objadac się codziennie!!!!!
~kejszo 2005-08-09 00:00:00.0

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas