7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Chlebowe kotleciki orzechowe

Średnia ocena: [4.0 z 3 ocen] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki:

ok. pół bochenka czerstwego chleba (ja miałam pszenny) lub buły itp.
ok. 1 szklanki sezamu
garstka słonecznika (ale nie koniecznie)
paczka orzechów laskowych
sól
bułka tarta
olej do smażenia

Przygotowanie:

Chlebek trzeba namoczyć w gorącej wodzie i rozdrobnić widelcem na papkę. Dodać sezam, słonecznik, posiekane orzechy laskowe. Osolić (bez przesady), wymieszać, formować niewielkie kulki, obtoczyć w bułce tartej (można bułkę wymieszać pół na pół z sezamem - tak lepiej!) i smażyć na głębokim oleju na złotko. Dobre :)
Nadesłał(a) ~gryzdelpinia ;), dnia: Jul 29, 2005
Przepis nie został skopiowany z żadnej publikacji, papierowej ani elektronicznej.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

pyszne:)
~toja Mar 11, 2011

Uwaga ogólna: ludzie kochani, piszcie, ile to jest "paczka". Bo np paczka orzechów to może być równie dobrze 100g i kilogram (choć akurat w tym konkretnym przypadku wiadomo, że kilograma raczej nie potrzeba ;)) A przepis - brzmi super :)
madziaq Sep 17, 2008

...trzeba spróbować jak zostanie chlebka po imprezie...
~mango-bryza Oct 10, 2005

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Kwas chlebowy (wegańska & RAW)
Kwas chlebowy 3 (wegańska)
Zupa chlebowa z kminkiem (lakto-wege)
Zupa chlebowa łagodna (bez ograniczeń)
Kwas chlebowy z chrzanem (wegańska)
Zupa cebulowo-chlebowa z grzankami (lakto-wege)
Pieczarki z faszem chlebowo-ziołowym (lakto-wege)
Katalońska zupa chlebowa - sopa de pan (ovo-wege)
Zupa chlebowa z pomidorami i jajkami (ovo-wege)
Kwas chlebowy, czyli podpiwek (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas