
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Marmolada z bananów (wegańska) A po jakim czasie można zajadać? :-) I gdzie to trzymać po przelaniu? Do lodówki od razu chyba nie bo za ciepłe... ~niuton 2009-04-23 12:20:34.44 Karczochy z ziemniakami, cebulą i marchewką (ovo-wege) gdzie można kupić karczochy w naszym pięknym kraju? jeszcze się nigdy z nimi nie spotkałam. Może ktoś wie kiedy jest na nie sezon? zosia 2009-04-22 20:51:09.839 Koktajl bananowo-kawowy (wegańska & RAW) Zaparzyłam filiżankę sypanej kawy i dodałam do bananów i mleka. Pycha! arahja 2009-04-22 19:17:24.802 ![]() Pyszności!!! Sam, z serkiem i rzodkiewkami, z pastami i ......słów mi brak. Chciałoby się go jeść bez przerwy. Dana 2009-04-22 13:56:38.438 ![]() Potwierdzam poprzednie, super pozytywne komentarze. Dana 2009-04-22 13:54:25.679 Ciasto marchewkowe - niby piernik (wegańska) proponuję nie ograniczać się tylko do cynamonu - do ciasta marchewkowego dodaję jeszcze łyżkę utłuczonych w moździerzu goździków, pół łyżeczki gałki muszkatułowej, łyżeczkę kardamonu, kilka utartych ziarenek ziela angielskiego, odrobinę pieprzu, czasami anyż. Zachęcam! zosia 2009-04-21 10:38:47.528 ![]() Super extra łatwy przepis - no i bardzo smaczny chlebek:) w sam raz dla takiego amatora jak ja; jeszcze dobrze nie ostygł a już połowy nie ma:)Polecam!!! pidzamaa 2009-04-20 22:07:32.1 Quinoa + brokuł z porem i papryką (wegańska) Bardzo dobre, nie dodałam co prawda papryki, dodałam trochę sosu sojowego i mielonego siemienia. Cytrynka 2009-04-19 22:08:57.802 ![]() Jako panierka dobrze pasują do tego rozdrobnione migdały - wtedy smakuje tak orientalnie ;) Mja 2009-04-19 16:06:46.462 ![]() skoro grochowe puree to zmielony suchy groch, to dla leniwców takich jak ja polecam użyc mąkę z ciecierzycy :) aga 2009-04-19 10:42:10.405 Imbirowe tagliatelle z dynią (ovo-wege) jajco- olej + wiecej maki i do teog odpowiednie proporcje wody :D przynajmniej ja tak czasem robie :P ~Silverka 2009-04-17 18:57:13.233 ![]() Poza tym co jest w przepisie dodałam suszoną miętę i odrobinę koncentratu pomidorowego. Też nie potrafiłam dostać liści winogron (znalazłam tylko gotowe już faszerowane...), więc zapiekankę przełożyłam liściami kapusty od góry i dołu, a resztę kapusty, która mi została posiekałam w drobne paski, poddusiłam z cebulką i dodałam do zapiekanki. W ten sposób wydaje mi się bardziej pełna. Obiadek był udany! ryfka 2009-04-17 16:59:42.672 ![]() Patryniu, po latach przypomniały mi się jeszcze dwa tajemne składniki, podnoszące walory smakowe: 1-2 jabłka starte i dodane do warzyw oraz musztarda jako przyprawa Dana 2009-04-17 15:33:01.786 ![]() Potwierdzam, działa :) Tylko kokardek nie polecam gotować tym sposobem - mają zbyt grube środki, żeby ładnie, równomiernie się ugotowały i we wnętrzu pozostają surowe (białe). Ale dla innych rodzajów makaronów się sprawdza :) patrycccja 2009-04-16 20:35:26.721 Pokrzywowy farsz do naleśników (lakto-ovo-wege) Zrobiłam, było nawet niezłe, chociaż nie równa się szpinakowi w tym wydaniu ;> efedrina 2009-04-16 16:35:55.338 Tempura (wegańska) Ale frytki, żeby ziemniaki nie były surowe smaży się trochę dłużej- w tym czasie ciasto by się raczej przypaliło, a tu chodzi raczej o takie delikatnie ozłocone zewnętrze i nie surowe wnętrze nam. efedrina 2009-04-16 16:28:52.376 ![]() Zapiekanka bardzo dobra. Zrobiłam prawie dokładnie według pierwszego przepisu z tą tylko różnicą, że słonecznik uprażyłam, a pomidory sparzyłam, obrałam ze skórki, pokroiłam w kostkę i zmieszałam z całością. Pycha! Myślę, że tak przygotowana kasza świetnie nadawałaby się jako farsz np. do bakłażanów, papryki czy dużych kapeluszy pieczarek. Muszę kiedyś wypróbować. ryfka 2009-04-16 14:59:04.296 Mazurek daktylowo-pomarańczowy na kruchym cieście (wegański) (wegańska) Kurczę, wrzuciłam przepis w piątek, zaraz jak upiekłam i miałam nadzieję, że pojawi się szybko i ktoś jeszcze zdąży zrobić na święta:D Ale to ciasto jest tak pyszne, że można je jeść przez cały rok:P Olga 2009-04-15 21:24:19.205 ![]() Można się nabrać bo w smaku z tego co pamiętam to przypomina rybę w occie :D Bananusiek 2009-04-15 15:15:46.636 Tempura (wegańska) Nie rozumiem dlaczego tak piszecie, nie trzeba niczego wcześniej gotować, to sie robi w gorącym tłuszczu, przecież gdy robimy frytki nie gotujemy wcześniej ziemniaków... polecam też twarde części kapusty :-) ~sangria 2009-04-15 14:27:32.855 Zupa po mediolańsku (wegańska) Proponuje kostkę bulionową dla wegetarian lub wegan, bo podana wcześniej przeze mnie "bulion oliwa z oliwek" niestety zawiera glutaminian sodu. Ten związek nie należy do zdrowych dodatków, więc lepiej go unikać. ~bulek_nologin 2009-04-15 12:45:37.653 Gofry bananowe (wegańska) Zjadłabym.... Ale nie mam gofrownicy;-( ~milka 2009-04-13 17:15:13.295 ![]() milka, to jest naprawdę proste: ciasto powstaje z suchej masy dzięki temu, że namięka sokiem z jabłek. Zobacz mój przepis, właściwie taki sam, tylko dokładniej opisany i ze zdjęciem: www.puszka.pl/przepis/44-szarlotka_wandy_sypana_.html Ty dodałaś półtorej szklanki oliwy... strasznie dużo tłuszczu, jak na mój gust :/ Ja dodaje tylko kilka łyżek do wierzchniej warstwy. patrycccja 2009-04-12 19:43:02.73 Lasagne szpinakowa z groszkiem i fasolą (wegańska) Zrobiłam lasagne, tylko nie dodałam fasolki, zrobiłam jeszcze sos, no i już niewegańsko dodałam ser żółty. Wyszło pyszne i sycące. Zdecydowanie polecam, przepis świetny! justay 2009-04-12 19:20:03.379 ![]() Różne kremy do kanapek (nutellopodobne, czekoladę do smarowania, a także takie z karobem zamiast czekolady) można dostać w sklepie Evergreen (internetowy i stacjonarny pod Warszawą). A dokładniej w tym dziale: www.evergreen.pl/jogurty-slodkie-desery-c-25.html (niestety przemieszane z jogurtami, ale nie trudno znaleźć :) Masła orzechowe tez są - pyszne! Zwłaszcza takie z 4 rodzajów orzechów. patrycccja 2009-04-12 16:16:32.909 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |