
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Pyszna zupka! Robię ją zawsze dokładnie tak, jak jest podane w przepisie, z tym że dodaję naprawdę sporą ilość selera, bo to on nadaje cały smak. ryfka 2009-05-09 16:32:58.604 ![]() ja dodaje do tego kurkumę i jest megapyszne;) Magda-Andrzej 2009-05-09 14:00:08.628 ![]() Świetne do posypania warzyw parowanych lub smażonych, zmienia smak potrawy i urozmaica. ryfka 2009-05-09 12:00:35.289 ![]() Zrobiłam dziś na śniadanie taką pastę, ale w wersji niewegańskiej, bo na twarożku naturalnym i z dodatkiem mleka zamiast wody czy oleju. Pycha! Dzięki za pomysł! Na pewno nie raz to powtórzę. ryfka 2009-05-09 11:51:53.961 ![]() polecam zamiast brudzić naczynie napełnić farszem paprykę ;D Olenika92 2009-05-09 10:30:15.853 ![]() przepis ciekawy ... może być zwykły gęsty jogurt Olenika92 2009-05-09 10:25:54.163 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) wyszedl zakalec :((( Zrobilam wszystko wdl przepisu, moze mi ktos wyjasnic gdzie moglam popelnic blad? i jakiej foremki uzywacie do ciasta? moze malam zwy wymiar? Ciasto wogole nie uroslo :( ~day 2009-05-08 22:26:25.623 ![]() Po ostatnich perypetiach z tą potrawą postanowiłam dopisać, że jeśli po spróbowaniu czuć mąkę to oznacza, że trzeba jeszcze długo piec. Więc nie radzę wyrzucać i mówić "fuj", tylko pac do piekarnika na dobre 20 minut. Mi dopiero za którymś z kolei razem wyszło to właśnie takie dziwne i wtedy ratowałam... jajkiem. Było ok, no ale przecie miało być wegańskie, więc jak następnym razem znowu wyszło dziwne to postanowiłam dłużej piec. I teraz jest ok. Wszystko chyba zależy od tego ile się mąki nasypie, jak za mało to wychodzi takie bagno surowe :P Mja 2009-05-08 08:30:26.014 Pasta drożdżowa (cebulowo-drożdżowa) z majerankiem (wegańska) pycha! dodalam trocze czosnku i jest pycha dzieki ~okule1977 2009-05-07 21:56:01.136 Pasta z grochu (wegańska) Pychotka. A do tego można a wręcz trzeba poszaleć z przyprawami :) Joszka 2009-05-07 13:44:47.98 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Swietny przepis! Chleb jest pyszny i tak prosto sie go robi, ze nawet mnie wyszedl :D neko 2009-05-06 22:34:19.904 Krokiety z kaszy gryczanej, płatków owsianych i soczewicy (wegańska) Nie miałam czasu przygotować krokietów, więc całą masę zapiekłam w naczyniu żaroodpornym w piekarniku. Jedliśmy z sosem pomidorowym i surówką z kapusty pekińskiej. Wszystkim smakowało, polecam. olgwie 2009-05-06 16:04:12.663 ![]() polecam wcześniej zamrozić banana ;) Olenika92 2009-05-05 20:36:08.364 ![]() dziś robiłam w piekarniku bo chce wypróbować na imprezie - wyszło bomba. takie mięciutkie i cieplutkie Olenika92 2009-05-05 20:21:01.037 ![]() Pychota! Ja zawsze wcinam same bez żadnych dodatków, bo i tak są słodkie i smakowite. Trzeba tylko pamiętać, żeby kupować dojrzałe banany bo z tych twardych i lekko zielonych nie wychodzą takie smaczne. Bananusiek 2009-05-04 22:13:08.108 Masło z orzechów ziemnych dosładzane miodem lub słodem (wegańska) a na ile starcza takiego masła? ~sitkowa 2009-05-04 14:23:51.652 ![]() Moja babcia pochodzi z Kresów i pierogi, które robiła były zawsze przysmakiem dla całej rodziny i na każdą okazję. Potwierdzam - ogólnie mówi się, że pierogi to potrawa biedoty, dlatego sera powinno być znacznie mniej niż ziemniaków. Ale najważniejsze jest to, aby nie dodawać jajka do ciasta jak niektórzy robią, bo robi się twarde. Sprawdziłam - to prawda. A odnośnie wariacji to myślę, że czasem mimo wszystko warto poeksperymentować. Moja babcia przyprawia farsz majerankiem, co jest podobno tradycyjne, a ja czasem dodaję przyprawę do ziemniaków - też ciekawie smakuje. ryfka 2009-05-04 12:04:47.726 ![]() Nie podałabym tej zapiekanki tak małemu dziecku, między innymi ze względu na grzyby, których nie podaje się dzieciom przez pierwsze parę lat życia. Są tu też inne "puszące" składniki, które mogą sprawić dziecku problem z trawieniem. Mimo wszystko zapiekanka wygląda na smaczną, kiedyś wypróbuję :) ryfka 2009-05-03 18:07:53.375 ![]() Moje ulubione. Mniam. Lubię też z koperkiem zamiast szczypiorku. ankaopolanka 2009-05-03 16:59:50.673 ![]() Uwielbiam! Za każdym razem wrzucam do środka coś innego. Np.: paprykę, czosnek, koperek... I zawsze wychodzą pyszneeee :) ankaopolanka 2009-05-03 14:49:12.584 ![]() Bardzo świetna zupa z ryżem!! Ale ugotowanym razem! Tworzy sie taka miła gęstwina, ze juz żadna zasmażka nie potrzebna! szukam natchnienia na zupę z zielonej soczewicy. Pozdrawiam. izabeli 2009-05-03 01:53:11.927 ![]() Nie umniejszając nic temu przepisowi, to z tego, co sie u nas w domu robiło (z Kresów), to proporcje sa akurat odwrotne - więcej ziemniaków, a nieduzo sera białego. To potrawa biedoty, a ser to był duzy luksus, więc kladło sie tych ziemniaków i troszke sera, powiedzmy 1 kg ziemniaków i ok. 20-30 dkg sera. Oprócz tego zeszklona cebula, z przypraw sól, pieprz - i to wszystko! Do tej pory tak robię. Inne przepisy to wariacje na temat. izabeli 2009-05-03 01:40:34.823 ![]() super przepis! naszło mnie na ciasto i po ponad godzinie już było upieczone :) pierwsza degustacja - megapozytywna :) aagg 2009-05-02 17:41:15.028 Ciasto greckie z orzechami i jabłkami (ovo-wege) dajcie spokój mnie to ciasto uciekło podczas pieczenia i teraz czeka mnie szorowanie piekarnika ciasto sie nie upiekło tylko uwarzyło mam doswiadczenie w pieczeniu wiec nie popełniłam zadnego błedu ~mariola 2009-05-02 14:46:52.937 Cebula z szałwią na słodko (z grilla) (wegańska) bardzo dobra, polecam, wcale nie jest piekąca smakuje wybornie, moze przez te zioła? w każdym razie polecam ~krystyna P 2009-05-02 11:21:58.103 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |