7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Marmolada z bananów

Średnia ocena: [4.0 / 1 ocena] | dodaj ocenę | komentarze [3]


Rodzaj diety: wegańska

Składniki: na 4 słoiki po 250 ml

500 g bardzo dojrzałych bananów
2 cytryny
400 g cukru żelującego
2 łyżki winiaku (brandy)

Przygotowanie:

Banany obrać, rozgnieść z sokiem z cytryn. Wymieszać w garnku z cukrem i zagotować. Ciągle mieszając gotować na słabym ogniu ok. 3 min (do zgęstnienia). Dodać alkohol.

Gorącą marmoladę przelać do wypłukanych wrzątkiem słoików typu twist. Słoiki natychmiast zakręcić, żeby się zassały.

Wskazówki i uwagi:

Okres ważności: ok. 12 mies.
Nadesłał(a) Marke, dnia: Oct 19, 2001
Źródło/autor przepisu: przepis dostalam od koleżanki w Niemczech, nie mam pojęcia skąd pochodzi.
Widzisz w przepisie jakieś błędy, niedociągnięcia? zgłoś to administratorowi

Nowe komentarze:

To ma tyle cukru, że jak się zassie, to można trzymać gdzie popadnie :) bo cukier doskonale konserwuje.
mathilda Apr 29, 2010

no nie wiem
~kamila Apr 29, 2010

A po jakim czasie można zajadać? :-)
I gdzie to trzymać po przelaniu? Do lodówki od razu chyba nie bo za ciepłe...
~niuton Apr 23, 2009

Podziel się wrażeniami

Dodaj komentarz

Autor komentarza:*
Jeżeli jesteś już zarejestrowany/a:
Twój nick (login):
Twoje hasło:
Jeżeli nie masz konta:
Twój podpis:

Treść*:

Podobne wg nazwy:

Marmolada z cytrusów (wegańska)
Ciastka piwne z marmoladą (lakto-wege)
Sos owocowy z marmolady (bez ograniczeń)
Krem na białkach z marmolady (do babeczek) (ovo-wege)
Biszkopty amarantusowe nadziewane marmoladą (bez ograniczeń)
Marmolada z owoców róży i pomidorów (wegańska)
Szybki banan waniliowy (lakto-wege)
Banan w cieście herbatnikowym (wegańska)
Lody czekoladowe z bananów (wegańska & RAW)
Deser: banan z migdałami (wegańska)

Ocena

zamknij





 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas