
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -Kapusta z ciecierzycą i pomidorami (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() nadia 2011-10-14 07:54:42.881 ![]() Uwielbiam takie proste do zrobienia, a jednocześnie tak pyszne jedzonko! Użyłam tofu naturalnego i myślę, że warto dodać jednak parówki sojowe, dzięki czemu danie jest ciekawsze. lagatta 2011-10-13 14:05:32.59 Sznycel jarski - hit baru mlecznego na Marszałkowskiej (ovo-wege) Ha, ha. W barze mlecznym zajadałem się nim. Pamiętam ten smak. Minęło już 45 lat od tego czasu, ale zaraz biegnę do kuchni. Na sznyclu leżało zawsze jajo sadzone. Pycha! To są właśnie smaki z młodości! ~marjas 2011-10-13 13:53:43.531 ![]() Danie pyszne i łatwe w przygotowaniu :) zrobiłam w troszkę zmienionej wersji: foodpornveganstyle.blogspot.com/2011/10/soczewica-po-pakistansku-z-ziemniakami.html Pozdrawiam :) dejagata 2011-10-13 11:17:53.694 ![]() myślicie, że da się je upiec zamiast smażyć? próbował ktoś? koralina 2011-10-12 21:02:20.225 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kej 2011-10-12 19:35:23.473 ![]() Sos świetny, ale kuleczki nie wyszły mi chrupiące, właściwie jakoś cienko warstwa bułki przylepiła mi się do tych kulek, a szkoda : / Cóż, spróbuję jeszcze raz kiedyś :D hebiichigo 2011-10-12 19:05:13.813 Adżika (przepis od Niny z Moskwy) (wegańska) Moim zdaniem efekt końcowy jest trochę za słodki, więc cukier powinno dodawać się stopniowo i próbować. Poza tym barrrdzo pikantne, a takie lubię! ~Qtonka 2011-10-12 16:57:07.447 ![]() Moje naj ciasto! No i chyba jedyne jakie mi wychodzi zawsze :) Z polewą czekoladową, dżemem truskawkowym, bez cynamonu (nie miałam) i bez rodzynek itd. palce lizać! RudyRydz 2011-10-12 14:46:59.279 ![]() Ciekawa zupa, bardzo dużo zyskuje po dodaniu przyprawy curry. :) Jeśli komuś wyszła bez smaku, to może dlatego, że dał za dużo wody? Kiedy gotujemy osobno ziemniaki, to wiadomo, żeby dać tej wody trochę mniej i gotować wszystko krócej. bonamartinka 2011-10-12 12:43:07.2 Paella z tofu, ciecierzycą i papryką (wegańska) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() kasiarka 2011-10-12 11:47:43.124 Przypadkowy budyń bananowy (wegańska) przepyszne!!! zrobiłam sobie dzisiaj na śniadanie :) dodałam pokrojone daktyle i rodzynki. całość posypałam wiórkami kokosowymi. następnym razem spróbuję zamiast wody użyć mleka roślinnego - może kokosowego? cudowne, sycące, idealne śniadanko na chłodny poranek. tyle tylko, że zasłodziłam się na cały dzień. przesadziłam z tymi daktylami... ~Marta 2011-10-12 10:30:03.777 Sałatka z pomidorów bardzo wytrawna (wegańska & RAW) dziękuję, raczej nie spróbuję. nie jadam nabiału, jestem dumną weganką :))) ~Marta 2011-10-12 10:20:52.502 ![]() Bardzo fajny przepis muszę wypróbować ciekawe czy uda mi się do nich przekonać mamę która nie wyobraża sobie placków bez użycia jajek ... agnmid 2011-10-12 07:24:11.288 Apetyczna gryczana zapiekanka / zasmażanka z twarogiem i pestkami słonecznika (lakto-wege) pycha. kasza i słonecznik to chyba najpyszniejsze kulinarne odkrycie justynar 2011-10-11 22:37:55.579 Pieczeń orzechowa (klops) z soczewicą, grzybami i warzywami (wegańska) rewelacja. dodałam jeszcze suszone śliwki, a zapomniałam o koncentracie. polecam justynar 2011-10-11 22:35:31.428 Pyszna potrawka z jarmużu z ziemniakami i curry (wegańska) Oooooooo, to ja też chętnie bym poczytała o tych wszystkich E-cośtam. Nigdy nie wiem, które są wege, a których unikać. Zaglądam na food-info.net, ale czasami nie wiem jak zinterpretować, to co tam piszą. Na przykład, wiem, że E322 to lecytyna sojowa. Wiem też że większość wegan unika czekolad ją zawierających. Nie bardzo rozumiem dlaczego. To chyba roślinna substancja? Widziałam kiedyś na jakimś vege-forum dyskusję na ten temat ciągnącą się na kilkanaście stron... Zwątpiłam. Czy ktoś mógłby mi w kilku prostych zdaniach wytłumaczyć, czy w diecie wegańskiej powinno unikać się lecytyny sojowej i dlaczego? Dzięki :) ~Marta 2011-10-11 22:11:58.99 Pasztet z cukinii i sera żółtego (lakto-ovo-wege) mozna go pasteryzowac? fasolka 2011-10-11 21:39:24.468 Prosty makaronowy stir fry w dwóch wersjach - pieczarkowej i brokułowej (wegańska) Robiliśmy dzisiaj w rozszerzonej wersji pieczarkowej. Szybkie i przepychota! :) kasiarka 2011-10-11 19:19:48.903 Pasta soczewicowo-warzywna (studencka) (wegańska) Smaczna, moja dwuletnia córka się nią zajadała, ale dla mnie trochę zbyt sucha. ~Ula 2011-10-11 16:03:01.081 ![]() Też robię wg tego przepisu i też z mąką pełnoziarnistą z Lubelli ( u mnie 3 szklanki). Wychodzą 2 pizze 30cm na cienkim cieście. Ostatnio mój brat stwierdził, ze smakuje jak prawdziwa z pizzerii. Fruwałam pod sufitem ;) Natka 2011-10-11 11:48:18.911 ![]() Intrygujący jest ten przepis, wkrótce wypróbuje. Natka 2011-10-11 11:36:46.031 ![]() Wygląda bosko :) Natka 2011-10-11 11:36:06.69 Fasolka po bretońsku (z warzywami) (wegańska) Ja robię z kiełbaską wędzoną sojową z Polsoi bodajże i mięsożercy nie umieją się w ogóle zorientować, że to jest jakaś inna fasolka bez mięsa ;) Mówię po fakcie i jest zawsze wielkie zaskoczenie, że może być tak smaczna. ~mm 2011-10-11 11:35:32.458 ![]() Uzależniłam się od tego chleba, piekę go non stop od 3 tyg. tylko ze suchymi drożdżami, z mąki 3 ziarna Lubelli i zamiast oliwy daję 2 łyżki octu. Wody tez odrobinkę więcej, bo mąka jest pełnoziarnista i pije jej więcej. Chleb jest wilgotny, ciężkawy, i najlepsze że jest świeży co najmniej 3 dni(potem jest zjedzony) i nie śmierdzi drożdżami jak sklepowe. Natka 2011-10-11 11:33:26.384 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |