7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ | |
|
|
Pasta soczewicowo-warzywna (studencka)Wyjeżdżasz na studia? Będą trudności z gotowaniem? Nie lubisz kupowanych pasztetów sojowych z glutaminianem i modyfikowaną soją? Przeraża Cie perspektywa permanentnego chleba z serem (lub bez)? Ta idea jest dla Ciebie ;-)
Średnia ocena:
[4.2
z 4 ocen]
| dodaj ocenę
| komentarze [7]
Rodzaj diety: wegańska
Składniki:1 szklanka soczewicy (czerwonej lub zielonej)
2 duże marchewki (można wykorzystać warzywa z gotowania bulionu) 1 duży por 2 ząbki czosnku natka pietruszki majeranek świeży lub suszony sól pieprz kurkuma 2 łyżki oliwy Przygotowanie:
|
Podobne wg nazwy:Soczewicowa warzywna zupa z kawałkiem glonów kombu (wegańska)Pasta soczewicowo-marchwiowa (z chrzanem lub bez) (wegańska) Pasta soczewicowo - groszkowo - fasolowo - pieczarkowa (wegańska) Włoszczyzna - pasta warzywna do pieczywa (wegańska) Pyszna pasta warzywna na chlebek (wegańska) Pasta warzywna z soczewicą i tofu (wegańska) Pasta warzywna wege-śmege (wegańska) Tanioch studencki (wegańska) Pasta / pasztet warzywny (z selera, marchewki i ew. pieczarek) (ovo-wege) Groch studencki po bretońsku (wegańska) Ocenazamknij |
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |
Wykorzystywałam pozupne warzywa, a soczewicę gotowałam wg. mojego ulubionego przepisu z czosnkiem i sokiem z cytryny: puszka.pl/przepis/3059-soczewica-jak_gotowac_.html
Na 1/2 porcji dałam 1 płaską łyżeczkę kurkumy i 1 soli + 2 suszonego majeranku. Do tego ostatniego nie byłam przekonana, bo średnio lubię, ale się sprawdził i.. właściwie nawet go nie czuć ;) Jeszcze imbir by mi tu pasował. Jak zawsze do marchewki :)
patrycccja Jun 18, 2014