
7746 przepisów wegetariańskich
w tym 4933 wegańskich
w tym 4933 wegańskich
![]() ![]() |
|
|
![]() |
Komentarze do przepisów- od najnowszego do najstarszego -![]() Ja się założe że ta osoba która wkleiła ten przepis jest spokrewniona z właścicielem serwisu :D Przecież to ani rewelacyjne ani super nowatorskie. "Udusić pierwsze 3 składniki na oleju z małą ilością wody, dodać pozostałą ilość wody i resztę składników (oprócz pietruszki), a następnie gotować całość przez 30 minut. Podawać posypane pietruszką." Masakra :D Properek 2011-10-06 14:35:18.296 Taglatelle ai quattro formaggi (z czterema serami) (lakto-wege) Włosi na pizzy też mieszają różne sery. Dlaczego nazywać to profanacją? ~Anna 2011-10-06 12:30:33.085 Taglatelle ai quattro formaggi (z czterema serami) (lakto-wege) robiłam podobny sos ale dodawałam ser Lazur.I to wszystko z ryżem podsmażanym najpierw na oliwce,póżniej ugotowanym na rosole.PYCHOTA !!!! ~gosieńka 2011-10-06 07:42:55.774 Kotlety z kalafiora z cebulą i czosnkiem - palce lizać! (wegańska) robiłam są naprawdę super polecam cytrynka68 2011-10-05 23:21:23.845 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() joa 2011-10-05 20:14:44.169 Złociste kotlety z kaszy jaglanej i marchewki (ovo-wege) Bardzo pyszne kotleciki. Świetny pomysł na bezmięsny obiadek. ~jolka 2011-10-05 16:48:43.578 Wegańskie ciasto czekoladowe (wegańska) a w gorzkiej czekoladzie nie ma lecytyny? ~kot 2011-10-05 15:38:03.694 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Magda-Andrzej 2011-10-05 15:19:25.27 Pieczona cukinia / kabaczek / patison (wegańska) W jakiej temperaturze piec? Gratia 2011-10-05 14:56:44.117 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() izie147 2011-10-05 14:37:32.935 Cynamonowe tosty francuskie (bez jajek) (wegańska) Zrobiłam dziś na śniadanie - są po prostu boskie! Nie miałam chleba tostowego, więc wzięłam grahama i obkroiłam mu twardą skórkę. Są tak dobre, że 4 kromki na 4 osoby jest bardzo skromną ilością. ~Ula 2011-10-05 08:44:23.892 Szybkie kotlety z białej fasolki (wegańska) mi nigdy nie wychodza kotlety z ugotowanej do miekkosci fasolki, bo wlasnie sie rozpadaja przy smazeniu. zawsze robie jak falafel, z namoczonej. ~ksz 2011-10-04 20:45:54.302 ![]() Co do ilości imbiru - jego smak i aromat z czasem traci moc (nauczyłam się tego robiąc hiram - puszka.pl/przepis/5282-hiram-konfitura_z_rabarbaru_z_imbirem.html). Tutaj jest go tyle, żeby dżem był w sam raz nawet od razu po zrobieniu (przynajmniej jeśli chodzi o wersję ze świeżym imbirem). Więc wersja na zimę może zawierać nieco więcej imbiru - może nawet 2 razy więcej? patrycccja 2011-10-04 20:18:46.413 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() patrycccja 2011-10-04 20:13:55.387 ![]() Bardzo dobre, dodalam jeszcze srednia cebule : ) hebiichigo 2011-10-04 18:20:20.396 ![]() Bardzo fajny przepis a czy można użyć tofu naturalnego ? agnmid 2011-10-04 14:29:15.033 "Cygan" czy "Murzynek" (wegańska) ciasto jest super, ja robie w tortownicy i przekladam masa waniliowa ..bomba ~Siwa 2011-10-04 14:26:40.331 ![]() Jednoznaczne mistrzostwo! Smakuje wybornie, na stole prezentuje się równie dobrze. ryfka 2011-10-04 13:45:40.929 ![]() Przekąsiłabym teraz takie cudo, ale cóż..w pracy nie mam składników ;) Natka 2011-10-04 11:20:44.447 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() MEDeah 2011-10-04 10:00:09.555 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) zapomnialam dodac,ze zamiast raczek mozna uzyc trzepaczki do jajek-to znacznie upraszcza a nie szkodzi;) ~magda 2011-10-04 01:00:12.174 Chleb - najprostszy przepis - bez wyrabiania! (wegańska) Witam.Dziekuje za przepis-naprawde SUPER.Prosty,tani,wygodny i szybciutki.Chlebek wyszedl super pomimo,ze uzylam najzwyklejszej maki(poznanska).A przyznaje,ze w pieczeniu(zwlaszcza chlebow-to moj 1)nie mam doswiadczenia.Zamiast formy(nie mialam)uzylam malej tortownicy(na polowe skladnikow).Dodalam tez szczypte cukru.W kazdym razie przepis super.POLECAM ~magda 2011-10-04 00:52:13.503 ![]() No to poszedłem do sklepu izobaczyłem w nim ogrooooomne selery, wielgachne korzenie z morzem naci... No to sobie dwa kupiłem, nać przeznaczyłem na zupę (cholera, mam tego z 5 litrów, moze ktoś do mnie wpadnie zjeść?), a z korzenia wedle przepisu (no dobra, bez curry, bo zapomniałem i bez bułki tartej, bo nie miałem - ale zastąpiłem mąką i jajkiem) zrobiłem te kotlety... I głupia sprawa, bo zwykle nie jem po 18, a to zrobiłem późną nocą... no i sie złamałem i zjadłem i bardzo mi smakowało:) Pozdroawienia dla autorek/autorów przepisu :) zabrzanin 2011-10-03 22:55:29.844 ![]() Zrobiłam na serku wiejskim z dodatkiem ananasa. Smażyłam na odrobinie tłuszczu. Super do dżemu i bitej śmietany. ryfka 2011-10-03 21:45:39.41 ![]() pycha! zjedzony dziś z makaronem razowym. mniam :D ankaopolanka 2011-10-03 20:32:22.199 |
|
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas |