7735 przepisów wegetariańskich
w tym 4924 wegańskich
napisz do nas pomoc / FAQ

Natka

Data ostatniego logowania: Mar 14, 2017
Napisz do użytkownika

Zdjęcia użytkownika [24]


Bigos bez kapusty (pieczarkowo-marchwiowy z ogórkami kiszonymi)

Makaron z groszkiem, cebulą i czosnkiem

Zupa gulaszowa

Najnowsze przepisy użytkownika [11]


Najnowsze komentarze użytkownika [172]

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Mąkę można za pierwszym razem delikatnie wymieszać łyżką.
Stolicę tylko delikatnie podsypuję mąką. Należy wyczuć czy ciasto będzie się przyklejać do stolnicy. Zbyt duża ilość mąki powoduje kłopoty z rozwałkowywaniem cienko ciasta a w rezultacie problemy z klejeniem pierogów.
Odkładając wyrobione ciasto obok stolnicy niczym go nie przykrywam. Ciasto jest na tyle wilgotne, że w tak krótkim czasie lepienia porcji nie wysycha.
Natka Mar 14, 2017

Kalafior z patelni (wegańska)
Kalafior, wyszedł pycha. Chyba smaczniejszy niż taki z wody.
Natka Oct 16, 2015

Gryczanki (wegańska)
Smaka sobie zrobiłam na takie gryczanki ;)
Natka Sep 1, 2015

Ciasto jaglane bez pieczenia (wegańska)
Mam ochotę wypróbować to ciacho. Za bitą śmietaną nie przepadam, ale poradzę sobie jakoś ;)
Natka Sep 1, 2015

Pierogi ruskie praktycznie bez wyrabiania - precyzyjne proporcje (lakto-wege)
Lidan, to lepiej zrób z dwóch porcji osobno. Zacznij ciasto i odczekaj jakieś 30 min. Nie będzie problemu z przesychaniem ciasta, które czeka. Teraz w święta robiłam 4 razy, bo lepiłam właśnie z kilkoma farszami. Każdy miał jakieś zachciewajki ;-)
Natka Jan 8, 2014






 
© 2000-2018 puszka.pl | napisz do nas